Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Προειδοποίηση για τους χρήστες iPhone - Πιθανή παρέμβαση σε ιατρικές συσκευές

tags :
Apple: Προειδοποίηση για τους χρήστες iPhone - Πιθανή παρέμβαση σε ιατρικές συσκευές
Προϊόντα της εταιρίας ενδέχεται να παρεμβαίνουν σε ιατρικές συσκευές

Μια σημαντική ενημέρωση για τους κατόχους iPhone από την Apple, η οποία  προειδοποιεί τους πελάτες της ότι τα smartphone ενδέχεται να παρεμβαίνουν σε ιατρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των βηματοδοτών.
Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα υποστήριξης της Apple,  η εταιρεία διεύρυνε προηγούμενες πληροφορίες ασφαλείας, προειδοποιώντας τους χρήστες ότι τα iPhone εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία "ενδέχεται να παρεμβαίνουν" σε ιατρικές συσκευές όπως εμφυτευμένοι βηματοδότες και απινιδωτές.
Η ανακοίνωση του Σαββάτου (23/1) προειδοποιεί συγκεκριμένα τους χρήστες για «τους μαγνήτες μέσα» στα τέσσερα μοντέλα iPhone 12, καθώς και τα αξεσουάρ MagSafe.

Τι είπε η εταιρία για τις συγκεκριμένες συσκευές

Η Apple (AAPL) σημειώνει ότι οι εκδόσεις του iPhone 12 περιέχουν περισσότερους μαγνήτες από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone, αλλά είπε επίσης ότι δεν ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μαγνητικών παρεμβολών σε ιατρικές συσκευές από τα προηγούμενα μοντέλα.
Επίσης, η Apple δήλωσε στην ενημέρωση ότι οι ιατρικές συσκευές μπορούν να περιέχουν αισθητήρες που μπορεί να αντιδρούν σε μαγνήτες ή ραδιοκύματα που βρίσκονται πολύ κοντά.

 Η εταιρεία συνιστά να διατηρείτε τους φορτιστές iPhone και MagSafe σε μια «ασφαλή απόσταση» μακριά από ιατρικές συσκευές – την οποία ορίζει ως απόσταση μεγαλύτερη από 15.24 cm ή 38.1 cm σε απόσταση όταν φορτίζεται ασύρματα.
«Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και τον κατασκευαστή ιατρικών συσκευών για πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένα την ιατρική σας συσκευή για  εάν πρέπει να διατηρήσετε μια ασφαλή απόσταση διαχωρισμού μεταξύ της ιατρικής συσκευής σας και του iPhone ή για τυχόν αξεσουάρ MagSafe», δήλωσε η Apple στην ανακοίνωση.
«Οι κατασκευαστές συχνά παρέχουν συστάσεις για την ασφαλή χρήση των συσκευών τους γύρω από ασύρματα ή μαγνητικά προϊόντα για την αποφυγή πιθανών παρεμβολών». Εάν ένας πελάτης αισθάνεται ότι ο φορτιστής iPhone 12 ή MagSafe παρεμβαίνει στην ιατρική του συσκευή, θα πρέπει να σταματήσει να τις χρησιμοποιεί, είπε η Apple.
Η Apple δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα που της ζητήθηκε  σχετικά με το γιατί επεκτείνει τώρα τις οδηγίες ασφαλείας.

Τι δημοσίευσε το Heart Rhythm Journal

Ωστόσο, το Heart Rhythm Journal  δημοσίευσε μια αναφορά νωρίτερα αυτό το μήνα, υποστηρίζοντας ότι οι μαγνήτες στο iPhone 12, που το καθιστούν συμβατό με αξεσουάρ MagSafe, θα μπορούσαν να επηρεάσουν έναν εμφυτευμένο απινιδωτή.
Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποιούν εδώ και πολύ καιρό να μην χρησιμοποιούν ή να κρατούν κινητά τηλέφωνα πολύ κοντά σε εμφυτευμένα ιατρικά βοηθήματα— για παράδειγμα, σε τσέπες πουκάμισων.

Τι άλλο θα πρέπει να προσέχουν οι χρήστες

 Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες του iPhone 12 κατά τη χρήση φορτιστών MagSafe είναι να  αποφεύγουν την τοποθέτηση πιστωτικών καρτών, σημάτων ασφαλείας, διαβατηρίων ή κλειδιών FOB μεταξύ του τηλεφώνου και του φορτιστή MagSafe, καθώς οι μαγνήτες ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά, προειδοποιεί η Apple.
Εάν έχετε μια θήκη τηλεφώνου που περιέχει τέτοια αντικείμενα, φροντίστε να τα αφαιρέσετε πριν φορτίσετε ασύρματα τη συσκευή σας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης