Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απαγόρευση εισόδου στην χώρα για ταξιδιώτες από Ευρώπη, Νότια Αφρική και Βραζιλία— ανάμεσα τους και η Ελλάδα

ΗΠΑ: Απαγόρευση εισόδου στην χώρα για ταξιδιώτες από Ευρώπη, Νότια Αφρική και Βραζιλία— ανάμεσα τους και η Ελλάδα
Κλείσιμο των συνόρων για ταξιδιώτες που προέρχονται από υψηλού υγειονομικού ρίσκου χώρες και δεν είναι Αμερικανοί πολίτες
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, υπέγραψε ένα διάταγμα τη Δευτέρα (25/1), απαγορεύοντας στους περισσότερους πολίτες που πρόσφατα βρέθηκαν στη Νότια Αφρική και δεν ανήκουν στις Η.Π.Α να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το διάταγμα θα είναι σε ισχύ από το Σάββατο.
Το διάταγμα του Biden επαναφέρει επίσης την απαγόρευση εισόδου σε όλους σχεδόν τους ταξιδιώτες εκτός Η.Π.Α που έχουν ταξιδέψει στη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και 26 χώρες στην Ευρώπη που επιτρέπουν ταξίδια σε ανοιχτά σύνορα.
Οι 26 ευρωπαϊκές χώρες που συμπεριλαμβάνονται στην απαγόρευση αποτελούν μέρος της ζώνης Σένγκεν. Συγκεκριμένα είναι οι χώρες Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

Τα εμβόλια πιθανόν να μην είναι αποτελεσματικά έναντι του παραλλαγμένου στελέχους της Νότιας Αφρικής

Ορισμένοι αξιωματούχοι υγείας ανησυχούν ότι τα τρέχοντα εμβόλια ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής COVID-19 της Νότιας Αφρικής, γεγονός που αυξάνει επίσης την προοπτική επανεμφάνισης.
Η παραλλαγή 501Y.V2 της Νότιας Αφρικής είναι 50% πιο μολυσματική από το κανονικό στέλεχος και έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 20 χώρες.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής δεν έδωσε αμέσως σχόλιο.

Οι νέοι κανόνες του που μπαίνουν σε ισχύ για τις Η.Π.Α

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Rochelle Walensky, αναμένεται να υπογράψει ξεχωριστή παραγγελία την Τρίτη, απαιτώντας μάσκες σε όλα τα αεροπλάνα και δημόσια μέσα μεταφοράς για όλους τους ταξιδιώτες ηλικίας 2 ετών και άνω, ανέφεραν αξιωματούχοι στο Reuters.
Το διάταγμα ήταν κανονικά να υπογραφεί τη Δευτέρα.
Επίσης, την Τρίτη, μπαίνουν σε ισχύ οι νέοι κανόνες του CDC, που απαιτούν από όλους τους διεθνείς αεροπορικούς ταξιδιώτες ηλικίας 2 ετών και άνω να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 που πραγματοποιήθηκε εντός τριών ημερολογιακών ημερών από το ταξίδι ή απόδειξη ανάρρωσης από το Covid-19 για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να εκδώσει μια ξεχωριστή οδηγία για την ασφάλεια σχετικά με τις μάσκες, ανέφεραν άτομα σχετικά με το θέμα.

Το State Department και CDC βάζει σε προβληματισμό τους πολίτες

Το State Department και το CDC κάλεσαν τη Δευτέρα και πάλι πολίτες των ΗΠΑ να «επανεξετάσουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό και να αναβάλουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια».
Το State Department ανέφερε σε δήλωση ότι οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να «δυσκολευτούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα τεστ. ... Τι σχέδιο έχετε για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να λάβετε ένα τεστ που πληροί τις προϋποθέσεις για να επιστρέψετε στην ώρα σας;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης