Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος τα πάρτι στο Ντουμπάι... ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

Τέλος τα πάρτι στο Ντουμπάι... ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού
Το Ντουμπάι είχε πιστοποιηθεί ως προορισμός «Ασφαλούς Ταξιδιού» από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού, προσελκύοντας τους τουρίστες
Σχετικά Άρθρα
Αναπόφευκτη γίνεται πλέον η συζήτηση για ένα νέο lockdown στο Ντουμπάι, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τη Δευτέρα έφτασαν στο υψηλό για τη χώρα των 3.591, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας των ΗΑΕ.
Όταν η χώρα επέβαλε τον αυστηρότερο αποκλεισμό της τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, τα καθημερινά κρούσματα ήταν μόλις το ένα δέκατο αυτού του αριθμού.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το εμιράτο με πληθυσμό 3,3 εκατομμυρίων - η οικονομία του οποίου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και τη φιλοξενία - είχε αρχίσει να κάνει αλλαγές με τα μηνύματα της κυβέρνησης να ήταν ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Αναπόφευκτη η συζήτηση περί νέου Lockdown

Τα κρούσματα Covid-19 καθημερινά έφτασαν σε νέα ρεκόρ στον εμπορικό και τουριστικό κόμβο της Μέσης Ανατολής.
«Είναι πολύ κακό. Πόσο καιρό νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτό;, δήλωσε η Farah S., δικηγόρος που εργάζεται στο Ντουμπάι, στο CNBC.
Στις 21 Ιανουαρίου, οι αρχές κάλεσαν όλα τα νοσοκομεία του Ντουμπάι να αναστείλουν τις μη απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις για ένα μήνα.
Την ίδια στιγμή, κυκλοφόρησε μια οδηγία για την αναστολή όλων των «ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων» σε εστιατόρια και μπαρ.
Το όριο για γάμους, κοινωνικές εκδηλώσεις και ιδιωτικά πάρτι έχει μειωθεί σε 10 άτομα από τα 30.

Απολύθηκε ο Υπουργός Υγείας

Η διοίκηση του Ντουμπάι την Κυριακή απέλυσε τον επικεφαλής του τμήματος υγείας του, Humaid al-Qutami, ο οποίος κατείχε τη θέση από το 2018.
Ορισμένοι κάτοικοι του Ντουμπάι ισχυρίστηκαν ότι εξαντλούνται τα κρεβάτια ICU στα νοσοκομεία, αν και αυτό δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί καθώς τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν απαντήσει σχετικά.
Μέχρι σήμερα, τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα των ΗΑΕ υπολογίζονται σε 281.546, με 798 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Το ποσοστό θνησιμότητας του 0,3% είναι πολύ χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Καταφύγιο «ασφαλών ταξιδιών» για το 2020

Αφού διατηρούσε τα κρούσματα του πολύ κάτω από 2.000 ανά ημέρα για όλο το 2020, το εμιράτο του Ντουμπάι - το οποίο υιοθέτησε μια στρατηγική διαφάνειας σε αντίθεση με την πιο συντηρητική πρωτεύουσα των ΗΑΕ, Αμπού Ντάμπι - χαρακτηρίστηκε ως πανδημική επιτυχία.
Μάλιστα, πιστοποιήθηκε ως προορισμός «Ασφαλούς Ταξιδιού» από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού, προσελκύοντας τους τουρίστες.
Τα ξενοδοχεία και τα θεματικά πάρκα σημείωσαν άλματα στην πληρότητα και τουρίστες από όλο τον κόσμο συνέρρευσαν στο Ντουμπάι για μια αίσθηση της χαμένης κανονικότητας.
Ωστόσο, η νέα και εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποπτεύεται ότι πυροδότησε την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες επέλεξαν τις διακοπές για να ξεφύγουν από το σκληρό lockdown του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης