Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden κατήργησε την απαγόρευση κατάταξης διεμφυλικών ατόμων στον στρατό

tags :
ΗΠΑ: Ο Biden κατήργησε την απαγόρευση κατάταξης διεμφυλικών ατόμων στον στρατό
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden κατήργησε μια αμφιλεγόμενη απαγόρευση που είχε επιβάλει ο προκάτοχός του

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden κατήργησε μια αμφιλεγόμενη απαγόρευση που είχε επιβάλει ο προκάτοχός του για την κατάταξη διεμφυλικών ατόμων στον αμερικανικό στρατό, μια απόφαση που εκπληρώνει μια προεκλογική υπόσχεση του Δημοκρατικού προέδρου, η οποία αναμένεται να χαιρετιστεί από τους υποστηρικτές της ΛΟΑΤ κοινότητας.
«Ο πρόεδρος Biden πιστεύει πως η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την κατάταξη στο στράτευμα και πως η ισχύς της Αμερικής βασίζεται στην διαφορετικότητά της», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση.
«Με το να επιτρέπουμε σε όλους Αμερικανούς που έχουν τα προσόντα, να υπηρετούν τη χώρα τους ένστολοι, αυτό είναι καλύτερο για τον στρατό και καλύτερο για τη χώρα, διότι μια ισχύς χωρίς αποκλεισμούς είναι μια πιο αποτελεσματική ισχύς.
Με απλά λόγια, αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει και είναι προς το εθνικό μας συμφέρον», συνέχισε η ανακοίνωση.
Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος Barack Obama το 2016 επέτρεψε σε άτομα, που αυτοπροσδιορίζονται ανοιχτά διεμφυλικά, να κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις και να λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Donald Trump πάγωσε την κατάταξη τους στο στράτευμα, επιτρέποντας παράλληλα στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό να συνεχίζει να υπηρετεί.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης