Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συναίνεση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εμβολιασμών – Σε δύο εβδομάδες η έγκριση

ΗΠΑ: Συναίνεση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εμβολιασμών – Σε δύο εβδομάδες η έγκριση

Διχάζει το ύψος των δημοσιονομικών δαπανών (1,9 τρισ. δολ.) αλλά και το γεγονός ότι θα ωφεληθούν και… έχοντες από τις επιταγές των 1.400 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Η Γερουσία των ΗΠΑ έχει στόχο να εγκρίνει μέτρα για την αντιμετώπιση υγειονομικής κρίσης πριν από την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής κατά του πρώην προέδρου Donald Trump στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δηλώσεις Γερουσιαστή Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, εν μέσω διευρυνόμενης συναίνεσης για την ανάγκη επιτάχυνσης της διανομής εμβολίων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021.
Μια ημέρα αφότου μερικοί Ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν την πρόταση του προέδρου Joe Biden για δημοσιονομικά μέτρα ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, ο γερουσιαστής Dave King δήλωσε ότι η Γερουσία σκοπεύει να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο με μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης τις επόμενες δύο εβδομάδες (έως τις 8 Φεβρουαρίου). 

Σύσκεψη 
 Ο ανεξάρτητος γερουσιατής από το Μέιν Dave King, και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Bill Cassidy συμμετείχαν σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με αξιωματούχους της διοίκησης Biden, ενώ ο πρώτος δήλωσε την Κυριακή ότι υπάρχει ευρεία συμφωνία σχετικά με την ανάγκη να επιταχυνθεί στο πρόγραμμα εμβολιασμών.
«Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε: πρέπει να υπάρχουν τα χρήματα για τα εμβόλια», δήλωσε ο Cassidy στη Fox News τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.
Ο King δήλωσε ότι υπήρξε μια γενική συναίνεση στο για να κάνουμε «ό, τι πρέπει για να επιταχύνουμε τη διαδικασία εμβολιασμού.
Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια διαφωνία σε αυτό».
Ενώ στις αρχές της εβδομάδας θα επαναληφθούν οι σχετικές συσκέψεις.

Οι διαφωνίες

Αν και το Δημοκρατικό Κόμμα ελέγχει τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, τα μέτρα θα χρειαστούν διακομματική υποστήριξη για να περάσουν.
Εκτός από τo μέγεθος των δημοσιονομικών μέτρων του Biden, οι Ρεπουμπλικάνοι και ορισμένοι Δημοκρατικοί ανησυχούν για την πρόταση να αποστείλουν άμεσες οικονομικές ενισχύσεις με τη μορφή επιταγών 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς - ακόμη και ορισμένων που διαθέτουν αρκετά υψηλά εισοδήματα.

Ο λογαριασμός

Ενώ το Κογκρέσο έχει ήδη εγκρίνει 4 τρισ. δολάρια για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ο Λευκός Οίκος διαμηνύει ότι χρειάζονται επιπλέον 1,9 τρισ. δολάρια για να καλυφθεί το κόστος της υγειονομικών μέτρων και να παρασχεθούν επιπλέον ενισχύσεις σε ανέργους και φτωχά νοικοκυριά.
Οι κοινοβουλευτικές επιτροπές αναμένεται να εργαστούν αυτή την εβδομάδα, με στόχο να είναι έτοιμες να υποβάλουν νομοσχέδιο στην ολομέλεια κατά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης