Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης (Βρετανία): Τα αντιβιοτικά αζιθρομυκίνη και δοξυκυκλίνη δεν είναι αποτελεσματικά στην νόσο Covid-19

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης (Βρετανία): Τα αντιβιοτικά αζιθρομυκίνη και δοξυκυκλίνη δεν είναι αποτελεσματικά στην νόσο Covid-19
Στην κλινική δοκιμή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δεν παρατηρήθηκε κάποιο όφελος από την αγωγή αυτή σε ασθενείς άνω των 50 ετών
Σχετικά Άρθρα
Βρετανική κλινική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αντιβιοτικά αζιθρομυκίνη και δοξυκυκλίνη δεν είναι αποτελεσματικά ως θεραπεία για τα πρώτα στάδια της νόσου Covid-19, ούτως ώστε να προλαμβάνεται η εισαγωγή σε νοσοκομεία ή περαιτέρω ιατρικές πράξεις, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Στη δοκιμή, που τιτλοφορείται PRINCIPLE, διαπιστώθηκε ότι δεν παρατηρήθηκε κάποιο όφελος από την αγωγή αυτή σε ασθενείς άνω των 50 ετών, οι οποίοι έλαβαν το ένα από τα δύο αντιβιοτικά στο σπίτι τους και όχι σε νοσοκομειακό περιβάλλον.
Το Πανεπιστήμιο διευκρινίζει στον ιστότοπό του ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν δημοσιευθεί η μελέτη σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.
«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η τριήμερη αγωγή με αζιθρομυκίνη ή η επταήμερη αγωγή με δοξυκυκλίνη δεν είχαν σημαντικό κλινικό όφελος όσον αφορά τον χρόνο ανάρρωσης» των ασθενών», ανέφερε ο Chris Butler, ο ένας από τους επικεφαλής της μελέτης.
Η μελέτη PRINCIPLE εξετάζει διάφορες πιθανές θεραπείες για τη νόσο Covid-19, που θα ήταν κατάλληλες για χρήση στο σπίτι κατά τις πρώτες 14 ημέρες, ώστε να αναρρώνουν νωρίτερα οι ασθενείς και να μη χρειάζονται νοσηλεία.
«Μολονότι είναι απογοητευτικό (…), πρόκειται για σημαντικά ευρήματα που θα μειώσουν τη χρήση αναποτελεσματικών αντιβιοτικών για αυτήν τη νόσο», τόνισε ο Richard Hobbs, ο δεύτερος από τους επικεφαλής της μελέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης