Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump δεν εξετάζει την δημιουργία πατριωτικού κόμματος – Στόχος να κερδίσει Γερουσία και Βουλή το 2022

O Trump δεν εξετάζει την δημιουργία πατριωτικού κόμματος – Στόχος να κερδίσει Γερουσία και Βουλή το 2022
Ο Trump επίσης δεν πιστεύει πλέον ότι είναι σοβαρές οι κατηγορίες περί δήθεν κατάλυσης της δημοκρατίας και άλλα ευφάνταστα σενάρια των δημοκρατικών.

Ο Trump ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο για τη δημιουργία ενός «Πατριωτικού Κόμματος» με βάση πληροφορίες αλλά τελικά αποφάσισε να επικεντρωθεί στην νίκη των Ρεπουμπλικάνων το 2022.
Ο Trump επίσης δεν πιστεύει πλέον ότι είναι σοβαρές οι κατηγορίες περί δήθεν κατάλυσης της δημοκρατίας και άλλα ευφάνταστα σενάρια των δημοκρατικών.
Σύμφωνα με αναφορές, ο πρώην Πρόεδρος Trump έχει εγκαταλείψει την ιδέα της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού κόμματος και ότι θα επικεντρωθεί για τα επόμενα δύο χρόνια στη βοήθεια των Ρεπουμπλικάνων να κερδίσουν πίσω το Σώμα και τη Γερουσία.

O Trump δεν δημιουργεί πατριωτικό κόμμα

Η ιδέα του Trump να εγκαταλείψει το GOP (Ρεπουμπλικανικό κόμμα) και να δημιουργήσει ένα «Πατριωτικό Κόμμα» μεταφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal που ανέφερε ότι ο Trump εξετάζει την ιδέα.
Μάλιστα τα σχόλια του Trump κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του, που ανακοίνωσε ότι «το κίνημα που ξεκινήσαμε μόλις ξεκινά» και ότι θα «επιστρέψει σε κάποια μορφή» έδωσε τροφή για πολλά σενάρια.
Ωστόσο, ο ανώτερος σύμβουλος του Trump είπε σε δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι στόχος του είναι να κερδίσει πίσω τη Βουλή και τη Γερουσία για τους Ρεπουμπλικάνους το 2022».
«Δεν υπάρχει τίποτα που σχεδιάζεται ενεργά σχετικά με μια προσπάθεια εκτός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, αλλά εναπόκειται αποκλειστικά στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές».
Οι New York Times, σημείωσε επίσης ότι αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο Trump έχει «μιλήσει» για την ιδέα, επειδή δεν πιστεύει πλέον ότι βρίσκεται υπό σοβαρή απειλή από τις κατηγορίες των δημοκρατικών
Ενώ πολλοί εξέφρασαν ενθουσιασμό για την ιδέα ενός «Πατριωτικού Κόμματος», άλλοι σημείωσαν ότι θα μειώσει την παρέμβαση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και ότι οι αριστεροί είναι στην πραγματικότητα υπέρ της ιδέας, επειδή πιστεύουν ότι θα ενισχύσει τη θέση τους στο Κογκρέσο.

Οι κατηγορίες κατά Trump είναι φάρσα

Εν τω μεταξύ, ο γερουσιαστής Rand Paul χαρακτήρισε την προσπάθεια κατηγορίας εναντίον του Trump ως «φάρσα», λέγοντας ότι πρέπει να «απορριφθεί» ως ανούσια.
«Το Σύνταγμα λέει δύο πράγματα σχετικά με την αδικοπραξία - είναι ένα εργαλείο για την απομάκρυνση του κατόχου του αξιώματος και πρέπει να ηγείται ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Όλα αυτά είναι πολιτικό θέατρο των δημοκρατικών».
«Αν θέλουμε να κατηγορήσουμε τους πολιτικούς για τις πιο βίαιες πράξεις των πιο τρελών υποστηρικτών τους, τότε πολλοί από τους συναδέλφους μου θα αντιμετώπιζαν οι ίδιοι κάποιες πολύ σκληρές κατηγορίες.
Προσωπικά πυροβολήθηκα, δέχτηκα επίθεση και παρενόχληση από υποστηρικτές της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που δήλωσαν άμεσα ότι τα λόγια των πολιτικών τους οδήγησαν σε αυτήν τη βία», δήλωσε ο Paul.
«Ήμουν σε ένα γήπεδο όταν ένας υποστηρικτής του Bernie Sanders τραυμάτισε σοβαρά τον Steve Scalise καθώς και αρκετούς άλλους», συνέχισε ο Paul, προσθέτοντας ότι «εκείνη την εποχή, οι Δημοκρατικοί ισχυρίζονταν ότι το σχέδιο του GOP για την υγειονομική περίθαλψη ήταν «εάν αρρωστήσεις θα σε αφήσω να πεθάνεις»
«Είμαι περισσότερο πρόθυμος να συνεργαστώ με τους Δημοκρατικούς για να βρούμε κοινό έδαφος για την προστασία των πολιτικών ελευθεριών ή για τον τερματισμό ορισμένων από τις πολλές ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις μας, αλλά δεν θα βρεθεί κοινός τόπος εάν οι δημοκρατικοί επιμείνουν.
Αυτό το λεγόμενο κατηγορητήριο είναι φάρσα και θα πρέπει να απορριφθεί πριν καν επιτραπεί να ξεκινήσει»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης