Τελευταία Νέα
Διεθνή

AstraZeneca: Λυπούμαστε για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων

AstraZeneca: Λυπούμαστε για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων
Ο επικεφαλής της AstraZeneca εκφράζει τη λύπη του για την εγωιστική συμπεριφορά ορισμένων χωρών

Ο επικεφαλής της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων στη μάχη κατά της πανδημίας, επικρίνοντας τις εγωιστικές συμπεριφορές ορισμένων χωρών.
Όλο αυτό «θα μπορούσε να είναι μια στιγμή σαν την 4η Ιουλίου, τη γιορτή της ανεξαρτησίας (στις ΗΠΑ), όμως δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει, διότι υπάρχει λίγο μια συμπεριφορά "πάνω απ’ όλα εγώ"», είπε ο Γάλλος Pascal Soriot, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Ο ίδιος δεν έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα χωρών, την ώρα που η πανδημία έχει οδηγήσει σε έναν αγώνα ταχύτητας παγκοσμίως με στόχο την πρόσβαση, όσο το δυνατόν ταχύτερα, καταρχάς σε εξοπλισμούς προστασίας και κατόπιν στα εμβόλια.
«Παγκοσμίως, είναι σωστό να πούμε ότι θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτήν την πανδημία», τόνισε ο Soriot, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά.

«Δεν λειτούργησε η συνεργασία σε παγκόσμιο επιπεδο»

«Αυτό που δεν λειτούργησε, κατά τη γνώμη μου, είναι η συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο», αν και υπάρχουν παράλληλα «καλά παραδείγματα» συμπράξεων μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, όπως στην περίπτωση του εμβολίου της AstraZeneca, που αναπτύχθηκε μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
«Όμως, μπορώ να διακρίνω ότι τα πράγματα αλλάζουν κι ότι μια διεθνής συνεργασία αναδύεται», επισήμανε.
Ο Soriot τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων «στην πρόληψη, την ανίχνευση και τις πρώτες θεραπείες», προκειμένου το σύστημα υγείας να είναι έτοιμο στο μέλλον.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής του βρετανικού κολοσσού έγιναν, την ώρα που στην Ευρώπη ο όμιλός του τίθεται υπό αμφισβήτηση για έλλειψη διαφάνειας στις καθυστερήσεις των παραδόσεων του εμβολίου του κατά της νόσου Covid-19, όπως και η ανταγωνίστρια εταιρεία, η αμερικανική Pfizer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης