Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oxfam: Όλα καλά παρά την covid για τους 1.000 πλουσιότερους του πλανήτη

Oxfam: Όλα καλά παρά την covid για τους 1.000 πλουσιότερους του πλανήτη
Σε 9 μήνες ρέφαραν τις ζημιές τους λόγω της πανδημίας …
Σχετικά Άρθρα

Όλα καλά για τους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, καθώς μέσα σε 9 μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού κατάφεραν να ρεφάρουν τις ζημιές τους, αν όχι να μεγενθύνουν τις περιουσίες τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έκθεση της Oxfam για τις παγκόσμιες ανισότητες, η οποία δίνεται στη δημοσιότητα την ημέρα που αρχίζουν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται πως οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη κάλυψαν ήδη τις ζημίες που υπέστησαν αν δεν μεγέθυναν τα πλούτη τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Οι 1.000 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο επανήλθαν στο επίπεδο - ρεκόρ των περιουσιών τους που καταγραφόταν πριν από την πανδημία μέσα σε μόλις εννέα μήνες, ενώ οι φτωχότεροι θα χρειαστούν πάνω από δέκα χρόνια για να συνέλθουν από τον οικονομικό αντίκτυπο» της υγειονομικής και της συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης» εκτιμά η Oxfam.

Αύξησαν τις περιουσίες τους κατά 3,9 τρις δολάρια

Βάσει της έκθεσης, σε παγκόσμια κλίμακα, οι δισεκατομμυριούχοι είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 3,9 τρισεκατομμύρια δολάρια από τη 18η Μαρτίου ως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
Στη Γαλλία, οι δισεκατομμυριούχοι «κέρδισαν περίπου 175 δισεκατομμύρια ευρώ» την υπό εξέταση περίοδο, ξεπερνώντας έτσι «το επίπεδο του πλούτου τους πριν από την κρίση».
Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση, πίσω από αυτές που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Να αυξηθεί η φορολόγησή τους

Μπροστά σε αυτή την έξαρση των ανισοτήτων, η Oxfam ζητά να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τους πλουσιότερους.
«Η κρίση του κορωνοϊού πρέπει να αποτελέσει σημείο καμπής ως προς τη φορολογία των πλουσιότερων ανθρώπων και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Πρέπει να δώσει την ευκαιρία να υπάρξει επιτέλους δίκαιη φορολόγηση, να γίνει η στιγμή που θα τερματιστεί η κούρσα προς τον πάτ» του επιπέδου των φορολογικών συντελεστών, να αρχίσει η κούρσα προς την κορυφή.
Η φορολογία μπορεί να πάρει τη μορφή φόρων στην περιουσία, φόρων στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και μέτρων για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής» αναφέρει η έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης