Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ο Elon Musk σχεδιάζει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στο Τέξας

Γιατί ο Elon Musk σχεδιάζει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στο Τέξας

Εξαγωγή αερίου για διαστημική χρήση σχεδιάζει ο γνωστός δισεκατομμυριούχος

Σχετικά Άρθρα

Στο Τέξας στην πολιτεία από όπου εκτοξεύει μερικούς από τους πυραύλους του και κατασκευάζει εργοστάσιο μπαταριών, ο Elon Musk σχεδιάζει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο.
Η πρόθεση του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων στην περιοχή Boca Chica αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Railroad Commission of Texas, της ενεργειακής ρυθμιστικής αρχής της πολιτείας.
Η παραγωγή πάντως δεν έχει ακόμη ξεκινήσει λόγω νομικής διαμάχης μεταξύ της θυγατρικής της SpaceX, Lone Star Mineral Development και μιας άλλης εταιρείας ενέργειας.

Γεωτρήσεις για πυραύλους

Ο Tim George, δικηγόρος της Lone Star, δήλωσε κατά την ακρόαση ότι η SpaceX σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το μεθάνιο που θα εξάγει από το έδαφος «σε σχέση με τις εκτοξεύσεις πυραύλων», αναφέρει το Bloomberg.
Αν και δεν είναι σαφές για ποιο ακριβώς λόγο θα χρησιμοποιηθεί το αέριο, η SpaceX σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει υπερψυκτικό υγρό μεθάνιο και υγρό οξυγόνο ως καύσιμο για τους κινητήρες Raptor.
Τα διαστημικά οχήματα Starship και Super Heavy της εταιρείας δοκιμάζονται στη Boca Chica και προγραμματίζονται για εκτοξεύσεις σε τροχιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης