Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Οι δύο λόγοι που οδηγούν στην καθυστέρηση των παραδόσεων των εμβολίων της AstraZeneca

Bild: Οι δύο λόγοι που οδηγούν στην καθυστέρηση των παραδόσεων των εμβολίων της AstraZeneca
Η προσαρμογή στις μεταλλάξεις και η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της AstraZeneca ευθύνονται για τις καθυστερήσεις
Σχετικά Άρθρα

Προβλήματα φαίνεται πως υπάρχουν με την παράδοση των εμβολίων της AstraZeneca, όπως ενημέρωσε η εταιρεία την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιβεβαιώνοντας διαρροές που προέκυψαν νωρίτερα σήμερα 22 Ιανουαρίου από το αυστριακό υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild», μετά τις καθυστερήσεις της Pfizer/BioNTech, και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του εμβολίου πάει πίσω, ενώ αναμένεται η έγκρισή του στα τέλη Ιανουαρίου.
Η αυστριακή OE24 μετέδωσε πρώτη ότι η AstraZeneca ενημέρωσε την ΕΕ ότι θα μπορούσε να παραδώσει πολύ λιγότερα εμβόλια στις χώρες του μπλοκ το πρώτο τρίμηνο από ό,τι είχε προγραμματιστεί.
Όπως επιβεβαίωσαν κύκλοι της εταιρείας στην «Bild», η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ ενημερώθηκε ότι μετά την έγκριση -αναμένεται έως τα τέλη Ιανουαρίου- θα είναι σε θέση να παραδώσει αργότερα.

Οι δύο λόγοι καθυστέρησης των εμβολίων της AstraZeneca

1. Το εμβόλιο πρέπει να προσαρμοστεί στις μεταλλάξεις.
Κάτι που σημαίνει ότι τα εμβόλια που έχουν ήδη παραχθεί ενδέχεται να μην μπορούν να χορηγηθούν.
2. Η καθυστέρηση έγκειται και στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων στην Ινδία, αναστέλλοντας την παραγωγή εμβολίων.

Τι μετέδωσαν τα αυστριακά Μέσα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Μεγάλη μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης στην Αυστρία, τα οποία επικαλούνται πηγές του αυστριακού υπουργείου Υγείας, ανέφεραν νωρίτερα σήμερα, πως η AstraZeneca θα μπορούσε να παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί και η αιτία είναι ότι η απόφαση της ΕΕ για την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας αναμένεται για τις 29 Ιανουαρίου.
Για την Αυστρία, αυτό σημαίνει ότι αντί για 2.000.000 δόσεις εμβολίων αυτής της εταιρείας μόνον 600.000 θα μπορούσαν να παραδοθούν στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες - οι οποίες ωστόσο μέχρι απόψε δεν είχαν επιβεβαιωθεί ούτε από το υπουργείο Υγείας ούτε από την εταιρεία -- οι εγχώριες αρχές ενημερώθηκαν σήμερα σχετικά, μετά από συνομιλία που είχαν νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της AstraZeneca, η οποία προφανώς προτίθεται να παραδώσει πρώτα σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.
Δεν είναι ακόμη σαφές, εάν αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, το οποίο προβλέπει ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι άνω των 65 ετών θέλουν να εμβολιαστούν, δηλαδή, 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.
Από την Αυστρία έχουν παραγγελθεί, προφανώς για μέχρι αυτή την ημερομηνία, 937.950 δόσεις εμβολίου της Pfizer, 200.000 δόσεις από τη Moderna και 2,16 εκατομμύρια από την AstraZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης