Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer - BioNTech θα προσφέρουν 40 εκατ. δόσεις εμβολίου στο πρόγραμμα COVAX

Pfizer - BioNTech θα προσφέρουν 40 εκατ. δόσεις εμβολίου στο πρόγραμμα COVAX
Οι δόσεις που θα συμβάλλουν οι Pfizer/BioNTech στο πρόγραμμα COVAX, αρκούν για τον εμβολιασμό μόλις 20 εκατ. ανθρώπων
Σχετικά Άρθρα

Η Pfizer Inc. και η BioNTech SE θα συνεισφέρουν έως και 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχουν αναπτύξει κατά του κορωνοϊού στο πρόγραμμα διανομής εμβολίων COVAX, το οποίο αποσκοπεί στην ισότιμη πρόσβαση των χωρών σε εμβόλια κατά της Covid-19 και στο οποίο βασίζονται πολλές από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.
Οι παραδόσεις των δόσεων θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους και θα συνεχιστούν έως το 2021, ανέφεραν οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.
Σημειώνεται ότι ανάλογες συμφωνίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα COVAX έχουν υπογραφεί με την AstraZeneca Plc, το εμβόλιο της οποία έχει ήδη εγκριθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, όπως η Johnson & Johnson που αναπτύσσει επίσης υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Σε κάθε περίπτωση ερώτημα παραμένει το πότε θα ξεκινήσουν τα προγράμματα εμβολιασμού των πληθυσμών στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, την ώρα μάλιστα που οι πλούσιες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και τα μέλη της ΕΕ, επιταχύνουν τα δικά τους προγράμματα εμβολιασμού και κλείνουν συνεχώς νέες συμφωνίες για την προμήθεια περισσότερων εμβολίων.

Τα 40 εκατ. των δόσεων αρκούν για τον εμβολιασμό 20 εκατ. ανθρώπων

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δόσεις που θα εισφέρουν οι Pfizer/BioNTech στο πρόγραμμα COVAX αρκούν για τον εμβολιασμό μόλις 20 εκατ. ανθρώπων.
Οι δόσεις που έχει εξασφαλίσει η Covax από την Pfizer και την BioNTech θα είναι αρκετές για να ανοσοποιήσουν έως και 20 εκατομμύρια άτομα - αριθμός μηδαμινός σε σύγκριση με τα εμβόλια που κατευθύνονται στις πλουσιότερες χώρες. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη παραγγείλει 200 ​​εκατομμύρια δόσεις, που θα παραδοθούν έως τις 31 Ιουλίου, ενώ η ΕΕ αυτόν τον μήνα διπλασίασε τον αριθμό των δόσεων που θα προμηθευτεί, οι οποίες πλέον ανέρχονται σε έως 600 εκατομμύρια.
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι ο κόσμος βρίσκεται στο "χείλος μιας ηθικής καταστροφής" καθώς οι χώρες σπεύδουν να κλείσουν συμφωνίες και να "υποσκελίσουν άλλες χώρες στην ουρά".
Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla, η εταιρεία θα παρέχει το εμβόλιο στο πρόγραμμα COVAX σε τιμή κόστους, ενώ θα συμβάλλει ώστε να διασφαλιστεί πως υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή αποθήκευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης