Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέντε νεκροί σε πυρκαγιά εργοστασίου παραγωγής εμβολίων κατά του Covid-19

Πέντε νεκροί σε πυρκαγιά εργοστασίου παραγωγής εμβολίων κατά του Covid-19
Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα κτίριο στον μεγαλύτερο κόμβο παραγωγής εμβολίων στον κόσμο στη Δυτική Ινδία χθες, Πέμπτη
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο που κατασκευάστηκε για το Serum Institute of India (SII).Το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει την παραγωγή εμβολίων Covid-19, ανέφερε κοντινή πηγή της εταιρείας.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι διάσωσης ανακάλυψαν πέντε πτώματα στο υπό κατασκευή κτίριο.
«Είμαστε βαθιά λυπημένοι και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στα μέλη της οικογένειας των αποθανόντων », ανέφερε ο Adar Poonawalla, CEO της εταιρείας.
Το πυροσβεστικό γραφείο της Πούνε είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι πέντε πυροσβεστικά οχήματα είχαν σταλεί στην περιοχή του συμβάντος.
Δεν υπήρξε άμεσος λόγος για την αιτία της πυρκαγιάς.

Πολλές άλλες χώρες βασίζονται στο SII για το εμβόλιο

Το SII παράγει εκατομμύρια δόσεις ενός εμβολίου που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca για την Ινδία και πολλές άλλες χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
Η εταιρεία ετοιμάζεται, επίσης, να παράγει ένα εμβόλιο που αναπτύσσεται από την αμερικανική εταιρεία Novavax.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ινδικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν δύο εμβόλια Covid-19 - το Covishield, που παράγεται από το SII και το Covaxin, που κατασκευάστηκε από την τοπική εταιρεία Bharat Biotech.

Σημαντικός προμηθευτής εμβολίων η Ινδία

Η Ινδία ξεκίνησε μία από τις μεγαλύτερες εκδόσεις εμβολίων στον κόσμο, το Σάββατο, με στόχο τον εμβολιασμό 300 εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι τον Ιούλιο με το Covishield και το Covaxin.
Η Ινδία άρχισε να εξάγει τα εμβόλια την Τετάρτη, με την πρώτη παρτίδα να αποστέλλεται στο Μπουτάν και τις Μαλδίβες, ακολουθούμενη από δύο εκατομμύρια δόσεις στο Μπαγκλαντές και ένα εκατομμύριο στο Νεπάλ.
Η χώρα σχεδιάζει να προσφέρει 20 εκατομμύρια δόσεις στους γείτονές της στη Νότια Ασία, με τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Κεντρική Ασία να ακολουθούν.
Το SII σχεδιάζει επίσης να παρέχει 200 εκατομμύρια δόσεις στην Covax, μια προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που υποστηρίζεται για την προμήθεια και διανομή εμβολιασμών σε φτωχές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης