Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραβείο 100 εκατ. δολαρίων δίνει ο Elon Musk για την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης του άνθρακα

Βραβείο 100 εκατ. δολαρίων δίνει ο Elon Musk για την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης του άνθρακα
Η τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα κερδίζει συνεχώς έδαφος, με υποστηρικτές τους Elon Musk και Joe Biden
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, τράβηξε τα φώτα πάνω του, με μία ακόμη φιλανθρωπική προσπάθειά του: έναν διαγωνισμό με στόχο την ενθάρρυνση πιο καινοτόμων τεχνολογιών δέσμευσης άνθρακα.
«Δωρίζω 100 εκατομμύρια δολάρια για ένα βραβείο που θα αφορά την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα», έγραψε ο Musk, προσθέτοντας ότι θα έδινε «λεπτομέρειες την επόμενη εβδομάδα».

Ζητώντας συμβουλές μέσω Twitter

Ο Musk ζήτησε πρόσφατα συμβουλές από τους οπαδούς του στο Twitter για το πώς να δωρίσει τα χρήματά του.
«Τα σχόλια είναι πάντα καλοδεχούμενα, καθώς και οι τρόποι να δωρίσεις χρήματα που πραγματικά κάνουν τη διαφορά (πολύ πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται)», ανέφερε ο Musk στο Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα.

Giving Pledge από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Το 2012, ο Musk υπέγραψε το Giving Pledge, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησαν από τους Bill Gates και τον Warren Buffett, το οποίο ζητά από τους υπογράφοντες να δωρίσουν τουλάχιστον το ήμισυ του πλούτου τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Κύρια πεδία κατανομής του πλούτου αποτελούν: η επιστήμη, η μηχανική, η έρευνα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η παιδιατρική έρευνα και η έρευνα εξερεύνησης του διαστήματος.
Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο Musk έχει δωρίσει μόλις 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τώρα - λιγότερο από το 1% της καθαρής αξίας του, σύμφωνα με μια εκτίμηση του Forbes, τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, ο προτεινόμενος διαγωνισμός δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα του Musk, πιθανόν να οδηγήσει σε αποτελέσματα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ειδικά υπό την κυβέρνηση του Biden.

Υποστηρικτής της τεχνολογίας ο Biden

Η τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS) γίνεται ευρέως αποδεκτή ως μια ασφαλής και δυνητικά αποτελεσματική μορφή γεωμηχανικής, συγκρινόμενη με τις άλλες προσεγγίσεις.
O Joe Biden θέλει να κάνει τη δέσμευση άνθρακα ευρύτερα διαθέσιμη, φθηνότερη και επεκτάσιμη, και σχεδιάζει να αυξήσει τις ομοσπονδιακές επενδύσεις και τα φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης