Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρώνει και πάλι τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Ρεκόρ θανάτων στο Μεξικό

Σαρώνει και πάλι τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Ρεκόρ θανάτων στο Μεξικό
Στο κόκκινο η Βραζιλία

Σαρώνει και πάλι τη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού, καθώς από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου είναι σε έξαρση κρούσματα και θάνατοι.
Στη Βραζιλία, όπου αρκετές Πολιτείες βρίσκονται στο κόκκινο με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Πολιτείας Αμαζόνας, όπου διασωληνωμένοι ασθενείς πέθαναν από ασφυξία λόγω έλλειψης οξυγόνου, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 1.316 θάνατοι και 59.119 νέα κρούσματα.
Η Βραζιλία, η οποία είναι δεύτερη παγκοσμίως σε θανάτους και τρίτη σε κρούσματα, μετρά 214.147 νεκρούς και 8.697.368 νέες μολύνσεις.

Ρεκόρ θανάτων στο Μεξικό

Την ίδια στιγμή ρεκόρ θανάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό, το οποίο εδώ και τέσσερις ημέρες καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα μακάβρια ρεκόρ.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες, 1.803 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αριθμός άνευ προηγουμένου από την έναρξη της επιδημίας.
Το Μεξικό μετρά 146.174 νεκρούς και είναι τέταρτο παγκοσμίως.
Το προηγούμενο ρεκόρ, 1.584 θάνατοι, είχε ανακοινωθεί την περασμένη Τρίτη 19/1.
Στο Μεξικό έχει αρχίσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού, αλλά θα χρειαστούν μήνες έως όσου δημιοιυργη

Απεργία πείνας στο Περού, πάνω από 50.000 νεκροί στην Κολομβία

Στο Περού γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποιούν απεργία πείνας ζητώντας από την κυβέρνηση περισσότερα κονδύλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ στην Κολομβία, το προηγούμενο 24ωρο, οι αρχές επιβεβαίωσαν 22.339 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο τους να φθάνει τις 1.711.283.
Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στην Κολομβία ξεπέρασαν το όριο των 50.000, ενώ τα κρούσματα του SARS-CoV-2 πλησιάζουν πλέον τα 2 εκατομμύρια.
Την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώθηκε ρεκόρ 20.000 και πλέον μολύνσεων, ενώ η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ξεπερνά πια το 90% στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις του κράτους των Άνδεων, την πρωτεύουσα Μπογοτά, τη Μεδεγίν και την Κάλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης