Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci για Trump: Μου έφυγε ένα βάρος – Ο Biden αφήνει την επιστήμη να μιλήσει

Fauci για Trump: Μου έφυγε ένα βάρος – Ο Biden αφήνει την επιστήμη να μιλήσει
Είναι ανακουφιστικό ότι δεν θα πρέπει να αντικρούω τον πρόεδρο των ΗΠΑ είπε ο Fauci
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι του «έφυγε ένα βάρος» με την αποχώρηση του Donald Trump από το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ διατύπωσε ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci, ο οποίος εξέφρασε την ανακούφιση του για το γεγονός ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να αντικρούει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
«Πάντα ήμουν ειλικρινής κι αυτό μερικές φορές δημιουργούσε προβλήματα» ανέφερε σε δηλώσεις του στην αίθουσα τύπου του Λευκού Οίκου ο 80χρονος Fauci, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε τεθεί στο περιθώριο από την κυβέρνηση Trump.

Τι με ενόχλησε πιο πολύ

«Ορισμένες δηλώσεις με έκαναν να αισθάνομαι άβολα, διότι δεν βασίζονταν στην επιστήμη» υποστήριξε ο Fauci, o οποίος τόνισε ότι αυτό που τον ενόχλησε πιο πολύ, ήταν η προβολή από τον Trump τον Μάρτιο του 2020, της υδροξυχλωροκίνης, ενός ανθελονοσιακού φαρμάκου που αποδείχθηκε ότι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα ως προς την αντιμετώπιση της COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός.
«Δεν μου έδινε καμία ικανοποίηση το να αντικρούω τον πρόεδρο.
Πάντως δεν είχα σχηματίσει την εντύπωση πως μπορούσε κανένας να εκφράζεται χωρίς να αντιμετωπίζει επιπλοκές.
Η ιδέα ότι μπορώ να έρχομαι εδώ και να μιλάω γι’ αυτά που γνωρίζω, για τα στοιχεία, για την επιστήμη, είναι απελευθερωτική αίσθηση» ανέφερε ο Fauci, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος Biden «αφήνει την επιστήμη να μιλήσει» σε αντίθεση με την κυβέρνηση Trump.
Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη ημέρα των καθηκόντων του ο Biden υιοθέτησε μια σειρά μέτρων σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση του ιού, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η σύσταση ειδικού γραφείου στο Λευκό Οίκο για τον καλύτερο συντονισμό στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης