Διεθνή

Βραζιλία: Αναβάλλεται επ' αορίστου το καρναβάλι του Ρίο - Απορρίφθηκε η διοργάνωση τον Ιούλιο, λόγω κορωνοϊού

Βραζιλία: Αναβάλλεται επ' αορίστου το καρναβάλι του Ρίο - Απορρίφθηκε η διοργάνωση τον Ιούλιο, λόγω κορωνοϊού

Η Βραζιλία κλονίζεται από ένα βίαιο β' κύμα της πανδημίας, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους στη χώρα, στον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ

Δεν θα διεξαχθούν καρναβαλικές εκδηλώσεις ούτε τον Ιούλιο στο Ρίο, δήλωσε σήμερα 21 Ιανουαρίου ο δήμαρχος της πόλης, την ώρα που το δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού σαρώνει τη Βραζιλία.
Ο Eduardo Paes έστειλε μήνυμα μέσω Twitter ότι γνωρίζει καλά τα οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη που το παγκοσμίου φήμης πάρτι, το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, προσφέρει στην πόλη.
Ωστόσο, τόνισε ότι αποκλείεται να διεξαχθεί ακόμα και στα μέσα του 2021.
«Δεν υπάρχει καμία λογική για εμένα το να σκεφτούμε στην παρούσα φάση ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε το καρναβάλι τον Ιούλιο», έγραψε στο tweet, συνοδεύοντας το μήνυμά του με φωτογραφίες του από προηγούμενες καρναβαλικές εκδηλώσεις.
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν θα οργανώσουμε καρναβάλι στα μέσα του 2021».
Η τελευταία αναβολή των εκδηλώσεων δεν αποτελεί έκπληξη.
Η Βραζιλία κλονίζεται από ένα βίαιο δεύτερο κύμα μιας πανδημίας, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους στη χώρα, στον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ.
Τον Σεπτέμβριο, οι σχολές σάμπα του Ρίο αποφάσισαν να μεταθέσουν τις εκδηλώσεις.
Η Liesa, η ανεξάρτητη ένωση σχολών σάμπα, δεν είχε δώσει κάποια νέα ημερομηνία για το καρναβάλι, επισημαίνοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από ένα εμβόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης