Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Εκκενώθηκε συνοικία της Σανγκάης μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορωνοϊού

Κίνα: Εκκενώθηκε συνοικία της Σανγκάης μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορωνοϊού
Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγράφει στην κινεζική μητρόπολη από τις αρχές Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Στην εκκένωση συνοικίας στη Σανγκάη μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον τριών κρουσμάτων covid-19 προχώρησαν οι κινεζικές αρχές.
Πρόκειται για τα πρώτα που έχουν καταγράφει στην κινεζική μητρόπολη από τις αρχές Νοεμβρίου.
Οι αρχές δεν διευκρίνισαν πόσοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αφού άρχισε να παρατηρείται στην Κίνα άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε πολλές περιοχές.
Δύο από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στην covid-19 εργάζονταν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ το τρίτο ήταν συγγενικό τους πρόσωπο.
Δημοσιογράφος του AFP που βρέθηκε στην περιοχή είδε οδηγούς λεωφορείων με ειδικές στολές προστασίας να απολυμαίνουν τα οχήματα, αφού μετέφεραν τους κατοίκους της συνοικίας σε κέντρα καραντίνας. Αρκετοί δρόμοι της περιοχής έχουν κλείσει για την κυκλοφορία.

Ανησυχούν οι αρχές

Στη Σανγκάη, μια πόλη με πάνω από 25 εκατ. κατοίκους, δεν είχαν καταγραφεί κρούσματα covid-19 στην κοινότητα από τις 9 Νοεμβρίου. Ωστόσο είχαν αναφερθεί εισαγόμενα κρούσματα, όπως μία φοιτήτρια η οποία επέστρεψε από τη Βρετανία στα τέλη Δεκεμβρίου και στην οποία εντοπίστηκε το παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.Η πλέον πολυπληθής χώρα παγκοσμίως, όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του κορωνοϊού στα τέλη του 2019, είχε καταφέρει σχεδόν να την εξαλείψει την προηγούμενη άνοιξη. Όμως σποραδικές εστίες που έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει την ανησυχία των αρχών, οι οποίες επιβάλουν εκ νέου δραστικά περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της covid-19.
Χθες Τετάρτη 1,6 εκατομμύριο κάτοικοι προαστίου στο νότιο Πεκίνο έλαβαν εντολή να μην βγουν από την κινεζική πρωτεύουσα μετά την εμφάνιση στην περιοχή αυτή του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, που θεωρείται πιο μεταδοτικό.
Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του προαστίου αυτού έχουν τεθεί σε καραντίνα, με αρκετούς σήμερα να κάνουν ουρά για να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ.
Σε εθνικό επίπεδο η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 144 νέα κρούσματα covid-19, τα περισσότερα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Πρόκειται για την ένατη ημέρα που στη χώρα καταγράφονται περισσότερες από 100 νέες μολύνσεις.
Συνολικά λιγότεροι από 90.000 άνθρωποι στην Κίνα έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, και 4.635 έχουν πεθάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης