Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τesla εξερράγη σε υπόγειο γκαράζ

tags :
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τesla εξερράγη σε υπόγειο γκαράζ
Παρόμοια περιστατικά σε οχήματα της Tesla έχουν ξανασυμβεί τα προηγούμενα χρόνια
To Tesla Model 3 εξερράγη σε υπόγειο γκαράζ κατοικιών στη Σαγκάη, την Τρίτη, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Δεν υπήρξαν τραυματίες, ανέφερε το CNBC επικαλούμενο κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Η προκαταρκτική ανάλυση δείχνει ότι το ατύχημα προκλήθηκε από πρόσκρουση στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.
Η Tesla δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα σχολιασμού του CNBC. Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν το Model 3 που καταστράφηκε ήταν κατασκευασμένο τοπικά ή ήταν εισαγόμενο.
Ο κινεζικός γίγαντας κατασκευής μπαταριών, Contemporary Amperex Technology (CATL), δήλωσε ότι δεν κατασκεύασε την μπαταρία για το αυτοκίνητο που κάηκε, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα.

Δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο της Tesla δεν είναι το μόνο που έχει εκραγεί τα τελευταία χρόνια.
Τον Απρίλιο του 2019, η Tesla έστειλε μια ομάδα για να διερευνήσει και άλλη έκρηξη ενός από τα σταθμευμένα οχήματά της στη Σαγκάη.
Από το 2013 σημειώθηκαν τουλάχιστον 14 περιπτώσεις αυτοκινήτων Tesla να πιάνουν φωτιά, με την πλειονότητα αυτών να συμβαίνει μετά σύγκρουση.
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Elon Musk έχουν τεθεί υπό έλεγχο στην Κίνα και για άλλους λόγους, όπως η τεχνολογία self-driving. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κρατικής ιδιοκτησίας Economic Information Daily ανέφερε σε ένα σχόλιο της ότι υπήρχαν τουλάχιστον 10 αναφορές το 2020 για οδηγούς που έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων Tesla στην Κίνα.

Πρώτο σε πωλήσεις στην Κίνα

Παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από αρκετές start-ups ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας, όπως η Nio, το Model 3 της Tesla ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στην Κίνα πέρυσι, σύμφωνα με την Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας.
Η εταιρεία έχει αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη από τότε που άνοιξε (λίγο πριν από ένα χρόνο), ακόμη μάλιστα, με την αποστολή ορισμένων κινέζικων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης