Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άσχημα νέα για covid, αναποτελεσματικά τα εμβόλια στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη – Εφιάλτης με 406.000 νεκρούς στις ΗΠΑ

Άσχημα νέα για covid, αναποτελεσματικά τα εμβόλια στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη – Εφιάλτης με 406.000 νεκρούς στις ΗΠΑ
Φόβοι για διασπορά του ιού στο Πεκίνο - Περισσότεροι από 800.000 έχουν εμβολιαστεί στην Ινδία
Σχετικά Άρθρα

(upd4) Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην παγκόσμια επιστημονική και όχι μόνο κοινότητα, το εύρημα ότι τα σημερινά, διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν είναι αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης στελέχους του ιού που έχει εντοπιστεί στη Νότια Αφρική και που κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 23 κράτη.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η μετάλλαξη αυτή που είναι διαφορετική από την εξίσου μεταδοτική μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στη Μ. Βρετανία, τονίζοντας πως το εν λόγω στέλεχος πιθανώς μπορεί να μολύνει ξανά όσους έχουν ήδη αρρωστήσει από κορωνοϊό, αλλά και να καταστήσει λιγότερο αποτελεσματικά τα σημερινά εμβόλια.
Υπό αυτά τα εξαιρετικά ανησυχητικά νέα, η επιδημία εξακολουθεί να θεριεύει σε πολλά σημεία του πλανήτη.
Στις ΗΠΑ η κατάσταση είναι δραματική, καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τους 406.000 θανάτους, οι οποίοι είναι περισσότεροι από τις απώλειες των Αμερικάνων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη στιγμή που ο Joe Biden ζητά οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν ως έθνος την θανατηφόρα αυτή απειλή.
Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κίνα, όπου λαμβάνονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα έτσι ώστε να μην ξεφύγει ο ιός στο Πεκίνο, εκτός ελέγχου είναι η επιδημία στη Λατινική Αμερική ενώ και στην Ευρώπη αυξάνονται οι αποφάσεις για lockdown και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

• Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 97.308.604 και οι νεκροί σε 2.085.095
• Πρώτες σε αριθμό κρουσμάτων οι ΗΠΑ με 24.570.340 και σε νεκρούς με 408.877
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 212.831 και τρίτη σε κρούσματα με 8.638.249
• Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 152.869 και τέταρτο το Μεξικό με 144.371
• Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 93.469 νεκρούς
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 3.595.136
• Πέμπτο το Ηνωμένο Βασίλειο με 3.515.796, έκτη η Γαλλία με 3.023.661
• Έβδομη η Ιταλία με 2.414.166 και όγδοη η Ισπανία με 2.412.318
• Ένατη η Τουρκία με 2.406.216 και δέκατη η Γερμανία με 2.100.618

333.JPG
Δεν καλύπτουν τα εμβόλια τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Στη διαπίστωση ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού πιθανώς θα χρειαστούν ανασχεδιασμό φέτος, προκειμένου να παρέχουν αποτελεσματικότερη προστασία έναντι της νέας «νοτιοαφρικανικής» μετάλλαξης Β1351, καθώς φαίνεται ότι η τελευταία μπορεί να «ξεφύγει» από τα αντισώματα που εξουδετερώνουν προηγούμενες παραλλαγές του ιού καταλήγουν Νοτιοφρικανοί επιστήμονες.
Όπως αναφέρει η έρευνα, όσοι μολύνθηκαν ήδη από τον κορωνοϊό και πέρασαν την Covid-19 ίσως να μην έχουν επαρκή προστασία αντισωμάτων έναντι αυτής της νέας παραλλαγής του ιού SARS-CoV-2.
Η Β1351 είναι διαφορετική από τη «βρετανική» παραλλαγή Β117, αν και οι δύο έχουν μία κοινή μετάλλαξη στην προεξέχουσα πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού, κάτι που τις καθιστά αμφότερες πιο μεταδοτικές.
Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων στο Γιοχάνεσμπουργκ, οι οποίοι έκαναν σχετική προδημοσίευση στο bioRxiv, διαπίστωσαν ότι η νέα μετάλλαξη που ανιχνεύθηκε αρχικά στη χώρα τους εμφανίζεται σημαντικά πιο ανθεκτική τόσο στα αντισώματα που έχουν ληφθεί από πλάσμα αίματος αναρρωσάντων ασθενών Covid-19 όσο και σε τρία μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν παραχθεί ειδικά για τη θεραπεία των ασθενών με τη νόσο.
Αυτό σημαίνει ότι το εν λόγω στέλεχος πιθανώς μπορεί να μολύνει ξανά όσους έχουν ήδη αρρωστήσει από κορωνοϊό, αλλά και να καταστήσει λιγότερο αποτελεσματικά τα σημερινά εμβόλια.

ΠΟΥ: Σε 23 χώρες νοτιοαφρικανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού

Σε 60 χώρες έχει εντοπιστεί το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού ανέφερε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνοντας ότι αυτό εξακολουθεί να εξαπλώνεται στον κόσμο.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο βρετανικός μεταλλαγμένος ιός που φέρεται να είναι πιο μεταδοτικός, εντοπίστηκε σε 10 περισσότερες χώρες από ότι ανέφερε η προηγούμενη έκθεση στις 12 Ιανουαρίου.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι το νοτιοαφρικανικό μεταλλαγμένο στέλεχος εξαπλώνεται πιο αργά και έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε 23 χώρες και περιοχές, δηλαδή 3 περισσότερες σε σχέση με τις 12 Ιανουαρίου.
Ο ΠΟΥ επεσήμανε ότι παρακολουθεί και την εξάπλωση δύο άλλων παραλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2, του Ρ1 που εμφανίστηκε στην πολιτεία Αμαζόνας αλλά και σε 4 πρόσωπα στην Ιαπωνία προερχόμενα από τη Βραζιλία, καθώς και ενός ακόμη.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος που θεωρείται ότι είναι 50% με 70% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2, έχει εντοπιστεί σε έξι γεωγραφικές ζώνες του ΠΟΥ, ενώ το νοτιοαφρικανικό στέλεχος σε 4.

BioNTech/Pfizer: Αποτελεσματικό στις βρετανικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Aποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Covid-19 που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer.
Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι οι μεταλλάξεις εξουδετερώθηκαν από αντισώματα στο αίμα εμβολιασμένων ασθενών.
Η παραλλαγή, γνωστή ως B.1.1.7, έχει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων, γεγονός που οδήγησε σε ανησυχίες που θα μπορούσαν να παρακάμψουν τις ανοσολογικές άμυνες που δημιουργήθηκαν από τα εμβόλια που κυκλοφόρησαν παγκοσμίως.
Ωστόσο, τα νέα είναι ευχάριστα, τουλάχιστον όσο αφορά στο εμβόλιο των BioNTech /Pfizer, που χρησιμοποιείται ευρέως.
100.JPG
ΗΠΑ: Εφιάλτης με 406.000 θανάτους ο κορωνοϊός – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της προεδρικής θητείας του Joe Biden είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος έχει εξελιχθεί στον απόλυτο εφιάλτη των ΗΠΑ, καθώς έχει αφήσει πίσω του 406.000 νεκρούς, περισσότεροι δηλαδή από τις απώλειες που είχαν οι ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Joe Biden υπέγραψε μια σειρά από διατάγματα που καθιστούν υποχρεωτική την χρήση μάσκας σε όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και σε όλα τα ομοσπονδιακά κριτήρια, που προβλέπουν τη σύσταση ενός νέου γραφείου στο Λευκό Οίκο που θα συντονίζει τις δράσεις για την αντιμετώπισητου ιού, που βάζει τέλος στην αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και που εντάσσει τις ΗΠΑ στη συμμαχία COVAX, η οποία ως στόχο έχει την πρόσβαση των πιο φτωχών κρατών στα εμβόλια.

Δεύτερο ημερήσιο ρεκόρ σε θανάτους

Οι αριθμοί αναδεικνύουν τι έχει να αντιμετωπίσει ο Biden.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερες από 178.000 νέες μολύνσεις και άλλοι 4.229 θάνατοι, αριθμός που είναι και ο δεύτερος υψηλότερος που έχει καταγραφεί σε μια ημέρα από την έναρξη της επιδημίας.
Συνολικά οι ΗΠΑ μετρούν σχεδόν 24,5 εκατομμύρια μολύνσεις και 406.000 θανάτους, τη στιγμή που οι προβλέψεις κάνουν λόγο για άλλους τουλάχιστον 90.000 θανάτους έως τα μέσα Φεβρουαρίου.
Οι νεκροί από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν ακόμα και τις απώλειες που είχαν οι Αμερικάνοι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου (405.399 νεκροί), ενώ ανησυχία για το επόμενο διάστημα προκαλεί και το στοιχείο ότι περίπου 123.000 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται με covid.

Στοίχημα οι εμβολιασμοί

«Μπαίνουμε στην πιο σκληρή και πιο θανατηφόρα περίοδο του ιού και πρέπει να βάλουμε στην άκρη την πολιτική και να τελικά να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία ως ένα έθνος» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Biden.
Το στοίχημα που καλείται να φέρει εις πέρας ο Biden είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών.
Ο προηγούμενος στόχος που είχε θέσει ο Trump για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων Αμερικάνων έως τα τέλη του 2020 έμεινε κενό γράμμα.
Έως σήμερα έχουν διανεμηθεί περίπου 36 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί οι 16,52 εκατομμύρια.
Μόλις 2,2 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.
Οι περισσότεροι εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καθώς και στο προσωπικό των γηροκομείων, ενώ υπάρχουν και Πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, η οποία πρόκειται να αρχίσει τους εμβολιασμούς και σε άτομα άνω των 65 ετών.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της Καλιφόρνια, οι εμβολιασμοί αυτοί εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου 5 μήνες.
Σημειώνεται πως στόχος της νέας κυβέρνησης του Biden είναι μέσα στις 100 πρώτες ημέρες της προεδρικής του θητείας να έχουν εμβολιαστεί 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι.
400.JPG
Σε lockdown στην Γερμανία έως τις 14/2

Έως τις 14/2 παρατάθηκε το lockdown στη Γερμανία με την κυβέρνηση Merkel να λαμβάνει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.
Παράλληλα αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί ενώ καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας ιατρικού τύπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επιπλέον, η Γερμανία ζήτησε από τις γειτονικές της χώρες να λάβουν αντίστοιχα μέτρα, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων για τους εισερχόμενους στην Γερμανία.
Το θέμα θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ των 27 την ερχόμενη Πέμπτη.
Η καγκελάριος ζήτησε επίσης να ενισχυθεί το μέτρο της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό ενώ παραδέχθηκε πως τα μέτρα που ζητά η κυβέρνηση από τους πολίτες είναι δύσκολα αλλά αναγκαία λόγω της μεταδοτικότητας που παρουσιάζει ο ιός.

Περιορισμοί παντού στην Ευρώπη

Περιοριστικά μέτρα όμως ισχύουν σε όλη την Ευρώπη.
Η Αυστρία παρέτεινε το lockdown έως τις 24/1, η Γαλλία από τις 16/1 έχει θέσει σε εφαρμογή την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, ενώ η Ολλανδία από τις 11/1 και για τρεις εβδομάδες θα έχει κλειστά καταστήματα και σχολεία.
Η Ιταλία, όπου από χθες έχει επιστρέψει στις τάξεις το 50% των μαθητών του λυκείου, έχει χωριστεί σε ζώνες ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο ενώ σε lockdown είναι Ιρλανδία και Πορτογαλία, με την τελευταία να βλέπει το σύστημα υγεία της να είναι στο κόκκινο.
Την ίδια στιγμή, η Ισπανία ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να επιβάλλει ένα νέο εθνικό lockdown για να περιορίσει το γ’ κύμα της επιδημίας, προτιμώντας τα τοπικά περιοριστικά μέτρα, όπως π.χ. η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας.
300.JPG
Μ. Βρετανία: Αποσυμφορούνται τα νοσοκομεία

Θετικά είναι τα νέα από τη Μεγάλη Βρετανία καθώς σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας, Gavin Williamson υποστήριξε πως το lockdown έχει βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας.
Ερωτηθείς σχετικά με μια έρευνα του πανεπιστημίου Imperial του Λονδίνου βάσει της οποίας ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώθηκε κατά τις πρώτες ημέρες του lockdown, ο υπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει εξετάσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.
«Από τα στοιχεία που βλέπουμε προκύπτει ότι πράγματι έχει επίπτωση σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση ενός βαθμού πίεσης στο ΕΣΥ» είπε ο Βρετανός υπουργός, τονίζοντας σχετικά με τα σχολεία ότι ασφαλή και ότι θα ενημερωθούν δύο εβδομάδες νωρίτερα προτού ανοίξουν και πάλι.
Σημειώνεται ότι στη Μ. Βρετανία η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται από τον Μάρτιο του 2021 με τις υγειονομικές αρχές και την κυβέρνηση να έχουν δώσει το κύριο βάρος στους εμβολιασμούς.
Στόχος της κυβέρνησης Johnson είναι έως τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν εμβολιαστεί περίπου 14 εκατομμύρια πολίτες.

Κίνα: Σε επιφυλακή για το β’ κύμα κορωνοϊού – Εντοπίστηκαν μεταλλάξεις του ιού στο Πεκίνο

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένουν οι αρχές της Κίνας υπό τον φόβο νέας έξαρσης κρουσμάτων λόγω του β’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού που πλήττει ιδιαίτερα επαρχίες που περιβάλλουν το Πεκίνο.
Μάλιστα χθες Τετάρτη 20/1 οι αρχές ανακοίνωσαν πως επιβεβαίωσαν δύο κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία και που θεωρείται εξαιρετικά μεταδοτικό.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 144 νέα κρούσματα από 103 που ήταν την προηγούμενη.
Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 100.

Εγχώριας μετάδοσης τα 124 κρούσματα

Από τα 144 κρούσματα, τα 126 αφορούσαν μεταδόσεις που έγιναν στην κοινότητα, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.598 ασθενείς με την COVID-19 (+125 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 68 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+6).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.635 επί συνόλου 88.701 μολύνσεων.

Περιορισμοί και έλεγχοι

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού οι αρχές πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχουν και θέτουν σε εφαρμογή σειρά περιοριστικών μέτρων.
Οι κινεζικές αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς του ιού λόγω του ότι σε λίγες ημέρες είναι το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, περίοδος διακοπών κατά τις οποίες πολλοί Κινέζοι επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Υπό αυτά τα δεδομένα, κυβερνητικά στελέχη αποφάσισαν να εντείνουν τα μέτρα επιτήρησης στο Πεκίνο, να μειώσουν τις δημόσιες συναθροίσεις καθώς και τον αριθμό των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Πάντως, αν και σε τρεις πόλεις με πληθυσμό 28 εκατ. πολίτες έχουν τεθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα, η κυβέρνηση που έχει αποφασίσει τις τοπικές αρχές να επιλέγουν τα μέτρα, θέλει να αποφύγει την επιβολή lockdown, αν και δεκάδες εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει εντολή να μείνουν σπίτι ή τέθηκαν σε καραντίνα στις επαρχίες Χεμπέι, Τζιλίν και Χεϊλονγκτζιάνγκ.
200.JPG
Εκτός ελέγχου η επιδημία στη Λατινική Αμερική

Εκτός ελέγχου παραμένει το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα στη Βραζιλία.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.340 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 με το σύνολο τους να φτάνουν τους 212.831 νεκρούς, ενώ παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 64.385 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να υπολογίζονται σε 8.638.249.
Την ίδια στιγμή στο Μεξικό εξακολουθούν να καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλοί αριθμοί θανάτων, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες άλλοι 1.539 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αριθμός που πλησίασε το τραγικό ρεκόρ των 1.584 θανάτων που σημειώθηκε την προηγουμένη ημέρα.
Είναι ενδεικτικό ότι από την 8η ως τη 14η Ιανουαρίου, το Μεξικό κατέγραψε το υψηλότερο επίπεδο θνητότητας από την εκδήλωση της πανδημίας, με κατά μέσον όρο 983 θανάτους την ημέρα.
Εν τω μεταξύ, στο Περού, μια ομάδα γιατρών άρχισε απεργία πείνας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πιέσουν να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση του β’ κύματος της πανδημίας, η οποία καλπάζει στην χώρα.

Ινδία: Περισσότεροι από 800.000 οι εμβολιασμοί – Αποκλιμακώνεται ο κορωνοϊός

Περισσότεροι από 800.000 Ινδοί έχουν ήδη εμβολιαστεί από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, το οποίο άρχισε στις 16/1 και φιλοδοξεί έως τον Αύγουστο να έχει εμβολιάσει περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους.
Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi θα εμβολιαστεί στη δεύτερη φάση των εμβολιασμών – μετά δηλαδή τον εμβολιασμό των 300 εκατ. Ινδών -, τη στιγμή που οι Πολιτείες της Ινδίας έχουν επιδοθεί σε ένα πραγματικό αγώνα δρόμου για τον εμβολιασμό των πολιτών τους.
Την ίδια στιγμή, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 15.223 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 10.610.883.
Παράλληλα, άλλοι 151 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 152.869.
Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 192.308, δηλαδή παρέμειναν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κάτω από το επίπεδο των 200.000, έπειτα από σχεδόν επτά μήνες.
Τα επίσημα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης, η οποία παρατηρείται από τα τέλη του 2020.

Αυστραλία: Κανένα κρούσματα για 4η συνεχόμενη ημέρα

Μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η Αυστραλία, γεγονός που εντείνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξει κάποια «προστατευμένα ταξίδια» στα νησιά του Ειρηνικού και στη Νέα Ζηλανδία.
Σημειώνεται πως στα μέσα Δεκεμβρίου, η Νέα Νότια Ουαλία είχε καταγράψει έκρηξη κρουσμάτων, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκαν με την εφαρμογή ενός σκληρού lockdown στις βόρειες ακτές του Σίδνεϊ, ενώ ευρύτερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υποχρεωτική χρήση μάσκας είχαν επιβληθεί στο υπόλοιπο μέρος της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης