Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η μονομερής επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μίλια

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η μονομερής επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μίλια
Η θέση της Τουρκίας είναι γνωστή από όλα τα μέρη και παραμένει αμετάβλητη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Hami Aksoy
Σχετικά Άρθρα
Σχόλιο στο θέμα των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο έκανε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy λίγο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος και τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.
Ο Aksoy αναφέρει ότι είναι σε όλους γνωστή η θέση της Τουρκίας ότι στο Αιγαίο επικρατούν «ειδικές συνθήκες» και δεν πρέπει να υπάρξει μονομερής επέκταση.

Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια φτάνει στα νότια της πελοποννησιακής χερσονήσου και δεν επηρεάζει καθόλου το Αιγαίο.
Η Τουρκία έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημίκλειστο Αιγαίο Πέλαγος, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες.
Η θέση της Τουρκίας ότι τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς με τρόπο που να περιορίζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, καθώς και την πρόσβαση στην ανοικτή θάλασσα, τόσο της Τουρκίας όσο και τρίτων χωρών, είναι γνωστή από όλα τα μέρη.
Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης