Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η Δύση αποκρύπτει τους θανάτους από το εμβόλιο της αναξιόπιστης Pfizer

Κίνα: Η Δύση αποκρύπτει τους θανάτους από το εμβόλιο της αναξιόπιστης Pfizer

Συνεχείς αναφορές στα κινεζικά κρατικά MME ότι η Δύση ασκεί προπαγάνδα κατά των κινεζικών εμβολίων που είναι ασφαλέστερα και πιο προσβάσιμα στην παγκόσμια κοινότητα

Σειρά επικριτικών άρθρων δημοσίευσαν τα Κινέζικα κρατικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα με τα οποία επικρίνονται οι φαρμακοβιομηχανίες και τα προγράμματα εμβολιασμών της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων της Pfizer, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα τα εμβόλια από την Κίνα είναι ασφαλέστερα και περισσότερο προσβάσιμα στο γενικό πληθυσμό καθώς έχει επιτευχθεί μεγαλύτερη παραγωγική δυνατότητα.
Τα δημοσιεύματα αυτά έγιναν καθώς τα εμβόλια της Κίνας, τα οποία διανέμονται ήδη σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδονησία και η Τουρκία, αντιμετώπισαν κριτική στη Δύση για ανεπαρκή αποκάλυψη επιστημονικών δεδομένων όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειές τους.

Οι επικρίσεις

Οι Global Times, που ανήκουν στον όμιλο της People’s Daily, της επίσημης εφημερίδας του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, δημοσίευσε περισσότερα από 10 επικριτικά άρθρα για τα εμβόλια και τα συστήματα εμβολιασμού στη Δύση.
Περίπου τα μισά από αυτά αναφέρονται στη γνωστή υπόθεση των θανάτων πλέον των 30 ηλικιωμένων ασθενών στη Νορβηγία μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα των Pfizer και BioNTech.
Σε ένα άρθρο της 15ης Ιανουαρίου, οι Global Times κατηγόρησαν τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας ότι «σκόπιμα υποτιμούσαν τους θανάτους» και «χρησιμοποίησαν προπαγανδιστικές τακτικές για να προωθήσουν το εμβόλιο Pfizer και να δυσφημίσουν τα κινεζικά εμβόλια».
«Τα μεγάλα δυτικά μέσα ενημέρωσης διακινούν αμέσως δυσμενείς πληροφορίες σχετικά με τα κινέζικα εμβόλια και προσπαθούν να διαμορφώσουν αρνητικό κλίμα σε σχέση με αυτά», ανέφερε το άρθρο.

Αναφορές στη Νορβηγία

Οι νορβηγικές αρχές δεν έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη αιτιώδους σχέσης μεταξύ των θανάτων και του εμβολιασμού και δήλωσαν στις 18 Ιανουαρίου 2021 ότι δεν θα τροποποιήσουν την πολιτική τους σχετικά με τη χρήση του εμβολίου των Pfizer / BioNTech.
Ο Liu Xin, παρουσιαστής του CGTN, του αγγλόφωνου κρατικού τηλεοπτικού καναλιού της Κίνας, στις 16 Ιανουαρίου έγραψε tweets με αναφορές σε μία μη επαληθευμένη είδηση για 10 θανάτους μετά τους εμβολιασμούς στη Γερμανία.
«Δεν μπορώ να επαληθεύσω ανεξάρτητα, αλλά αυτό αφορά την παγκόσμια κοινότητα», σημείωσε στο Twitter.

Στην Αυστραλία

Ένα άρθρο της Global Times την Τρίτη 19 Ιανουαρίου επικαλείται κινεζικούς εμπειρογνώμονες οι οποίοι επισημαίνουν ότι η Αυστραλία θα πρέπει να σταματήσει τις διαδικασίες για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για τους θανάτους μετά τους εμβολιασμούς.
Ανέφερε επίσης ότι η Αυστραλία θα πρέπει να αγοράσει εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στην Κίνα, «τα οποία είναι σχετικά ασφαλέστερα λόγω της ώριμης τεχνολογίας τους».
Οι Global Times υποστήριξαν επίσης ότι τα κινεζικά εμβόλια είναι φθηνότερα και ευκολότερα στη μεταφορά τους και χαρακτήρισαν την Pfizer «αναξιόπιστο προμηθευτή», καθώς θυσιάζει την υγεία των πληθυσμών πολλών χωρών για να δώσει προτεραιότητα στις ΗΠΑ
Η Pfizer δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι καθυστερήσει προσωρινά την προμήθεια του εμβολίου COVID-19 στην Ευρώπη για να κάνει τροποποιήσεις στη διαδικασία παραγωγής με στόχο την αύξησή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης