Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Επί τάπητος και το κλείσιμο των συνόρων, λόγω κορωνοϊού

Merkel (Γερμανία): Επί τάπητος και το κλείσιμο των συνόρων, λόγω κορωνοϊού
Η γερμανίδα καγκελάριος, Α. Merkel, προειδοποιεί για κλείσιμο των συνόρων μετά απο την παράταση του lockdown για ακόμη δύο βδομάδες
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, δήλωσε ότι η Γερμανία ενδέχεται να χρειαστεί να εξετάσει το κλείσιμο των συνόρων, εάν άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ενεργήσουν για να σταματήσουν την εξάπλωση του COVID-19, ιδίως των νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του.
«Μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε θελήσουμε, αλλά δεν θα πετύχουμε εάν οι άλλοι γείτονές μας δεν δουλεύουν παράλληλα», δήλωσε η Merkel στους δημοσιογράφους την Τρίτη, δύο ημέρες πριν από μια τηλεδιάσκεψη ευρωπαίων ηγετών.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι γύρω μας κάνουν το ίδιο.
Διαφορετικά, πρέπει να εξετάσουμε μέτρα όπως οι περιορισμοί εισόδου (στη χώρα)».

Παράταση του Lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου

Τα σχόλιά ειπώθηκαν όταν η ίδια, καθώς και οι ηγέτες των 16 κρατιδίων της Γερμανίας συμφώνησαν να παρατείνουν για ακόμη δύο εβδομάδες το lockdown για την πλειοψηφία των καταστημάτων και σχολείων έως τις 14 Φεβρουαρίου.
Οι νέες μολύνσεις έχουν μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα, η πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας να έχει μειωθεί ελαφρώς, αλλά οι επιδημιολόγοι, τονίζοντας την κρισιμότητα της καταστάσεως στη Βρετανία, η οποία έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων COVID-19 στην Ευρώπη, προειδοποιούν ότι οι μεταλλάξεις του ιού μπορούν να αναιρέσουν κάθε πρόοδο.
Η Γερμανία μοιράζεται σύνορα με εννέα χώρες και υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τα ποσοστά μόλυνσης σε ορισμένες από αυτές, συμπεριλαμβανομένης της Τσεχικής Δημοκρατίας, όπου η κυκλοφορία των επιβατών είναι έντονη.
Τα περισσότερα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, παρά της αντιδράσεις, δεδομένου ότι ορισμένες νέες μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές μεταξύ των παιδιών, δήλωσε η Merkel. «Αν είχαμε μια κατάσταση όπως το Λονδίνο, τότε δεν θα μιλούσαμε πια για σχολεία, αλλά για ασθενοφόρα και υπερχειλισμένα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία στοχεύει να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, σε διάστημα επτά ημερών, σε 50 το πολύ.
Σήμερα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται στους 132.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης