Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leyen (Κομισιόν): Νέα αυγή για τις ΗΠΑ η προεδρία Biden – Την περιμέναμε καιρό

Leyen (Κομισιόν): Νέα αυγή για τις ΗΠΑ η προεδρία Biden – Την περιμέναμε καιρό
Να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις, ο Trump έφυγε, οι οπαδοί του παραμένουν είπε η πρόεδρος της Κομισιόν
Σχετικά Άρθρα

Για μια νέα αυγή για τις ΗΠΑ με την ανάληψη της προεδρίας από τον Joe Biden έκανε λόγο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, η οποία επεσήμανε πως «περιμέναμε καιρό» αυτό το γεγονός.
«Αυτή η νέα αυγή για τις ΗΠΑ είναι η στιγμή που περιμέναμε.
Αυτή η αίσθηση ανακούφισης δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει σε ψευδαισθήσεις.
Ο Trump μπορεί να περάσει στην ιστορία σε λίγες ώρες, όμως οι οπαδοί του παραμένουν» είπε μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόεδρος της Κομισιόν διατυπώνοντας την ανακούφιση της για το τέλος της προεδρίας Trump.
H von der Leyen αφού υποστήριξε πως η ορκωμοσία του Joe Biden «είναι μήνυμα επούλωσης για ένα διχασμένο έθνος» και αφού χαρακτήρισε «ιστορικό επίτευγμα» την ορκωμοσία της Kamala Harris ως πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, επεσήμανε με αφορμή την εισβολή στο Καπιτώλιο, ότι αν και «δεν είναι πιθανό να εξαλειφθούν πλήρως αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις, τόνισε ότι η ρητορική μίσους και τα fake news πρέπει να μην επιτρέπονται να κυκλοφορούν ελεύθερα στο Διαδίκτυο διότι είναι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία.

Michel: Ημέρα να αλλάξουν οι σχέσεις ΗΠΑ - ΕΕ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Charles Michel υποστήριξε ότι «η σκοτεινιά της βίας δε θα επισκιάσει το φως της δημοκρατίας».
«Η αμερικανική δημοκρατία απέδειξε τη δύναμη και την ανθεκτικότητά της.
Ελπίζω ότι θα είναι ημέρα ειρηνικής μετάβασης», ανέφερε ο Michel προσθέτοντας ότι θα είναι κάτι παραπάνω από μία μετάβαση.
«Είναι ημέρα να αλλάξουν οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ-ΕΕ» τόνισε ο Michel, αναφέροντας πάντως ότι δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας οι διαφορές που υπάρχουν με τις ΗΠΑ, αν και όπως είπε, αυτά που ενώνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με την ΕΕ είναι πολύ μεγαλύτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης