Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Σε 60 χώρες έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Σε 60 χώρες έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού
Έως 70% η αύξηση της μεταδοτικότητας του νέου στελέχους του κορωνοϊού
Το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού είναι 56% πιο μεταδοτικό σύμφωνα με έρευνα του «the London School of Hygiene and Tropical Medicine», ενώ ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) κάνει αναφορές για αύξηση της μεταδοτικότητας από 40% έως ακόμα και 70%.
Το νέο στέλεχος εξακολουθεί να εξαπλώνεται στον κόσμο και ως την προηγούμενη εβδομάδα, είχε εντοπιστεί σε 60 χώρες και περιοχές, δηλαδή 10 περισσότερες από ό,τι στις 12 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΠΟΥ.
Το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος, εξαπλώνεται πιο αργά και έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε 23 χώρες και περιοχές, δηλαδή 3 περισσότερες σε σχέση με τις 12 Ιανουαρίου, διευκρίνισε ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία επιδημιολογική του έκθεση.

Σε επιφυλακή ο ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ επεσήμανε ότι παρακολουθεί και την εξάπλωση δύο άλλων παραλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2, του Ρ1 που εμφανίστηκε στην πολιτεία Αμαζόνας αλλά και σε 4 πρόσωπα στην Ιαπωνία προερχόμενα από τη Βραζιλία, καθώς και ενός ακόμη.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ λίγες διαθέσιμες πληροφορίες για να εκτιμηθεί αν έχει αλλάξει η μεταδοτικότητα ή η σοβαρότητα (της covid-19) λόγω των νέων αυτών παραλλαγμένων στελεχών», σημειώνει ο ΠΟΥ.
Το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος, για το οποίο ενημερώθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου ο ΠΟΥ και θεωρείται ότι είναι 50% με 70% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2, έχει εντοπιστεί σε έξι γεωγραφικές ζώνες του ΠΟΥ, ενώ το νοτιοαφρικανικό στέλεχος σε 4.
Αυξημένος αριθμός νεκρών την βδομάδα που μας πέρασε
Ο ΠΟΥ επεσήμανε στην έκθεσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 9% στη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου σε σχέση με την προηγούμενη, φτάνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 93.000 θανάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης