Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στη Βραζιλία – Ρεκόρ θανάτων στο Μεξικό

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στη Βραζιλία – Ρεκόρ θανάτων στο Μεξικό
Σαρώνει τη Λατινική Αμερική το β’ κύμα της επιδημίας
Σχετικά Άρθρα

Εκτός ελέγχου είναι η επιδημία του κορωνοϊού στη Βραζιλία, τη στιγμή που το β’ κύμα σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της Λατινικής Αμερικής.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο το Μεξικό ανέφερε ρεκόρ θανάτων και ενώ οι περισσότερες χώρες εντείνουν τις προσπάθειες τους για να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.192 θάνατοι ασθενών με την COVID-19, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 211.491.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 62.094 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται σε 8.573.864.

Στο Σάο Πάολο το βαρύτερο πλήγμα

Η πλέον πληττόμενη περιοχή της Βραζιλίας είναι η Πολιτεία του Σάο Πάολο, όπου έχουν αναφερθεί 50.318 θάνατοι και 1.644.225 κρούσματα, ενώ πρόσφατα πληροφορίες έκαναν λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε νοσοκομεία της Πολιτείας Αμαζόνα όπου και αναφέρθηκαν δεκάδες θάνατοι διασωληνωμένων ασθενών λόγω έλλειψης οξυγόνου.
Σημειώνεται πως από την περασμένη Κυριακή έχουν αρχίσει εμβολιασμοί με την αξιοποίηση του CoronaVac, εμβολίου που παράγει η κινεζική εταιρεία Sinovac σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Butantan στο Σάο Πάολο, ενώ χθες το ινστιτούτο Fiocruz ανακοίνωσε ότι δεν θα μπορέσει να προμηθεύσει 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca όπως σκόπευε μέσα στον Φεβρουάριο, αλλά τον Μάρτιο.

Ρεκόρ θανάτων στο Μεξικό

Δραματική όμως είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε ρεκόρ στον αριθμό θανάτων.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 18.894 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.584 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά οι νεκροί στο Μεξικό υπολογίζονται σε 142.832 επί συνόλου 1.668.396 μολύνσεων.
Σημειώνεται πως το Μεξικό είναι τέταρτο παγκοσμίως σε θανάτους λόγω της covid.

Εμβολιασμοί και στην Χιλή

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Χιλή, όπου μέχρι στιγμή έχουν εμβολιαστεί 24.025 άνθρωποι με την πρώτη δόση του εμβολίου και άλλοι 8.360 με τη δεύτερη.
Σήμερα 20/1 ο αρμόδιος εποπτικός φορέας θα αποφασίσει εάν θα δώσει πράσινο φως για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου CoronaVac, της κινεζικής Sinovac, ώστε να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των πολιτών.
Η Χιλή πλήττεται και αυτή από το β’ κύμα της επιδημίας καθώς προηγούμενες 24 ώρες ανέφερε 3.400 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 26 θανάτους.
Συνολικά μετρά 17.573 νεκρούς επί συνόλου 677.151 μολύνσεων.
Επιδημιολόγοι συνιστούν στην κυβέρνηση να περιορίσει τις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών της χώρας και να καταρτίσει σχεδιασμούς για την επιβολή αυστηρών lockdown σε διάφορες πόλεις, καθώς προειδοποιούν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να κλιμακωθεί το προσεχές διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης