Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο J. Biden oρκίζεται αύριο 20/1 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο J. Biden oρκίζεται αύριο 20/1 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο J. Biden θα αναλάβει αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 τα καθήκοντά του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ,
Σχετικά Άρθρα

Ο J. Biden θα αναλάβει αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 τα καθήκοντά του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια ιστορική και ασυνήθιστη ημέρα, λόγω των πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας, η οποία θα κορυφωθεί στις 12 το μεσημέρι με την ορκωμοσία του στην Ουάσινγκτον.
Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος και η σύζυγός του Jil θα περάσουν τη νύχτα στο Μπλερ Χάουζ, την επίσημη κατοικία των ξένων προσκεκλημένων της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο, στην άκρη της Πλατείας Λαφαγιέτ.

Το πρόγραμμα Biden

Νωρίς το πρωί, ο Biden θα παρακολουθήσει τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ματθαίου του Ευαγγελιστή, του προστάτη των δημοσίων λειτουργών.
Έχει προσκαλέσει στην τελετή όλα τα ηγετικά στελέχη και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο: τους Δημοκρατικούς N. Pelosi και T. Schumer και τους Ρεπουμπλικάνους K. MaCKarthi και M. MacKonell.
Η λειτουργία αυτή «είναι ένα σημαντικό μέρος του σεβασμού στην παράδοση», εξήγησε ο γερουσιαστής C. Kouns, στενός σύμμαχος του Biden ο οποίος είναι πιστός Καθολικός.
Η αυτοκινητοπομπή του εκλεγμένου προέδρου θα κατευθυνθεί κατόπιν στο Καπιτώλιο, όπου στις 11 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας, στην τεράστια εξέδρα που έχει στηθεί απέναντι από το Νάσιοναλ Μολ.
Η σταρ της ποπ Lady Gaga θα ψάλλει τον εθνικό ύμνο και η J. Lopez θα τραγουδήσει προς τιμή του νέου προέδρου.
Ο Biden και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κ. Harris θα ορκιστούν από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου μία ώρα αργότερα, στις 12.00 (19.00 ώρα Ελλάδας) και κατόπιν ο νέος πρόεδρος θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του στην οποία αναμένεται ότι θα παρουσιάσει το όραμά του «για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανοικοδόμηση, την ένωση και την επούλωση του έθνους».
Κατάθεση στεφάνων στο Άρλινγκτον
Νωρίς το απόγευμα ο Biden θα μεταβεί στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, κοντά στην Ουάσινγκτον, για να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Θα τον συνοδεύουν οι πρώην πρόεδροι B. Obama, G.W. Bush και B. Clinton, μαζί με τις συζύγους τους.
Στη συνέχεια θα επιστρέψει με την αυτοκινητοπομπή του στην Ουάσινγκτον.
Θα μπει όμως στον Λευκό Οίκο πεζός, με στρατιωτική συνοδεία. Εκεί αναμένεται ότι θα υπογράψει αργότερα τα πρώτα προεδρικά διατάγματα της θητείας του.
Ο Biden και η Harris θα απευθυνθούν στο έθνος σε μια ειδική τηλεοπτική εκπομπή με παρουσιαστή τον ηθοποιό Tom Hanks, η οποία θα ξεκινήσει στις 20.30 το βράδυ και θα μεταδοθεί από όλα τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης