Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηλικιωμένοι το έριξαν στο χορό μετά τον εμβολιασμό τους - «Είμαι ευτυχής σαν ελεύθερο πουλί»

Ηλικιωμένοι το έριξαν στο χορό μετά τον εμβολιασμό τους - «Είμαι ευτυχής σαν ελεύθερο πουλί»
Ο ταχύς ρυθμός των εμβολιασμών κατά της Covid-19 μεταξύ των πιο ηλικιωμένων ανθρώπων στο Ισραήλ έχει ανεβάσει το ηθικό τους
Σχετικά Άρθρα

Ο ταχύς ρυθμός των εμβολιασμών κατά της Covid-19 μεταξύ των πιο ηλικιωμένων ανθρώπων στο Ισραήλ έχει ανεβάσει το ηθικό μιας ηλικιακής ομάδας που έχει υποστεί εντονότερα τον εγκλεισμό και την απομόνωση στη διάρκεια της κρίσης.
Στην εγκατάσταση υποβοηθούμενης διαβίωσης Lev Ganim στην πόλη Νετάνια, οι ένοικοι, εξακολουθώντας να φορούν προστατευτικές μάσκες, έκαναν ένα χορευτικό πάρτι για να γιορτάσουν τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη και τελευταία δόση.
«Είμαι ευτυχής σαν ελεύθερο πουλί σήμερα, δόξα τω Θεώ όλα αυτά τελειώνουν», είπε η Pnina Dembinsky 70 ετών, συνταξιούχος δασκάλα που ζει στον οίκο αυτόν εδώ και επτά χρόνια.
«Θα είμαστε ελεύθεροι να βγαίνουμε έξω, να συναντιόμαστε με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, να χαιρόμαστε τη ζωή με τον τρόπο που ξέρουμε, τον τρόπο που συνηθίζαμε πριν από περίπου έναν χρόνο.
Θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή».

Συνέχεια στα μέτρα προστασίας

Ωστόσο οι συνταξιούχοι θα πρέπει κάτι να προσέχουν.
Δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια εμποδίζουν τη μετάδοση, έτσι άνθρωποι που έχουν εμβολιασθεί μπορεί να εξακολουθούν να μεταδίδουν τον ιό.
Αν και υπερηφανεύεται πως έχει εμβολιάσει το 28% του πληθυσμού του των 9 εκατομμυρίων, το Ισραήλ έχει επιβάλει ένα τρίτο εθνικό lockdown χωρίς ημερομηνία λήξης σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις αυξανόμενες μολύνσεις.


11.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης