Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Προς παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οδεύει η Γερμανία

Business Insider: Προς παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οδεύει η Γερμανία
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι τοπικές των κρατιδίων κατέληξαν σε μια ανεπίσημη συμφωνία για την παράταση του lockdown ως τις 14/2, όπως αναφέρει το Business Insider
Σχετικά Άρθρα
Λόγω του φόβου της ταχύτερης διάδοσης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού όπως στη Μεγάλη Βρετανία, το lockdown στη Γερμανία είναι σχεδό σίγουρο πως θα παραταθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου και θα αυστηροποιηθεί ξανά.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας ειδήσεων «Business Insider», μια ημέρα πριν από τις επίσημες συζητήσεις τους, η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων κατέληξαν σε μια ανεπίσημη συμφωνία για την παράταση του lockdown, το οποίο θα έληγε στα τέλη Ιανουαρίου, έως τις 14 Φεβρουαρίου.
Προφανώς και οι δύο πλευρές είναι επίσης σύμφωνες να ενισχύσουν τους περιοριστικούς κανόνες που είχαν αποφασιστεί πριν από δύο εβδομάδες.
Πρόκειται να συζητηθεί μεταξύ άλλων και η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, όπως στη Γαλλία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Πότε ακριβώς θα γίνει αυτό και από τι θα εξαρτηθεί είναι ακόμα ανοιχτό. Ακόμη και κρατίδια τα οποία κυβερνώνται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) δεν απορρίπτουν τη σχετική πρόταση της καγκελαρίας, σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονική πύλης ειδήσεων «Business Insider».
Η τελική απόφαση επ΄αυτού θα ληφθεί βέβαια μετά τη συνεδρίαση της ομάδας εμπειρογνωμόνων για θέματα λοιμώξεων που έχει προγραμματιστεί για αργά το απόγευμα σήμερα και στη συνέχεια θα γνωστοποιήσουν το πόρισμά τους για τον ενδεχόμενο κίνδυνο των μεταλλάξεων στην καγκελάριο Merkel και στους ηγέτες των κρατιδίων.

Αμφισβητείται το μέγεθος του κινδύνου

Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μεταλλάξεις στο νησί τους είναι 60% πιο μεταδοτικές από την μετάλλαξη η οποία διαδίδεται στη Γερμανία.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με τις μεταλλάξεις στη Γερμανία, επειδή οι αντίστοιχες αναλύσεις στα εργαστήρια δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί σε επαρκή βαθμό.
Γεγονός είναι όμως, ότι σε ανακοίνωσή του νωρίτερα το Ινστιτούτο Robert Koch τόνισε πως κατέγραψε πάνω από 25 ιδιαίτερα επιθετικές μεταλλάξεις στη Γερμανία.
Προκειμένου να αλλάξει αυτό ο υπουργός Υγείας Jens Spahn τις δρομολόγησε με σχετική του απόφαση.
Θα συζητηθεί επίσης η εισαγωγή αυστηρότερων κανόνων για την χρήση της προστατευτικής μάσκας κατά τις αγορές τροφίμων και στις δημόσιες συγκοινωνίες.
Στην περίπτωση αυτή, θα επιτρέπονται στο μέλλον μόνο μάσκες FFP2, πιθανώς και οι απλούστερες χειρουργικές μάσκες.
Ωστόσο, τα κρατίδια τα οποία κυβερνώνται από το SPD φαίνεται πως έχουν αντιρρήσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκα FFP2, καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης