Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θλιβερή πρωτιά για τη Βρετανία, παρουσιάζει τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων από κορωνοϊό

Θλιβερή πρωτιά για τη Βρετανία, παρουσιάζει τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων από κορωνοϊό
Την αρνητική πεντάδα, αμέσως μετά τη Βρετανία, συμπληρώνουν Τσεχία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Λιθουανία - Οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνουν τους 16,5 ανά εκατομμύριο πληθυσμού
Σχετικά Άρθρα

Μια θλιβερή πρωτιά καταγράφει η Βρετανία στον ημερήσιο απολογισμό θανάτων από την πανδημία σε όλο τον κόσμο.
Η χώρα που «φλέγεται» από την έξαρση του κορωνοϊού και την επιθετική μετάλλαξη, έχει παραδοθεί, το τελευταίο διάστημα, στο έλεος της υγειονομικής κρίσης.
Οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνουν τους 16,5 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, τη στιγμή που εννέα στις δέκα χώρες με τους πιο τραγικούς αριθμούς νεκρών ανήκουν στην Ευρώπη.
Όπως φάνηκε από τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας, που συνέλεξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, περίπου 935 θάνατοι καταγράφονταν στη Βρετανία σε ημερήσια βάση.
Αμέσως μετά τη Βρετανία ακολουθούν, στον τραγικό κατάλογο, συμπληρώνοντας τη μαύρη πεντάδα, Τσεχία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Λιθουανία.
Στη Γηραιά Αλβιώνα, πάντως, τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων δείχνουν υποχώρηση του ιικού φορτίου, σε σχέση με τα πάνω από τα 50.000 κρούσματα που καταγράφονταν σε ημερήσια βάση την περασμένη εβδομάδα, συνοδευόμενα από χίλιους θανάτους.
Βρετανία.jpg
Τρίτο lockdown αλλά επιμένουν οι Βρετανοί να βολτάρουν κατά χιλιάδες

Παρά το τρίτο lockdown, ωστόσο, οι εικόνες συνωστισμού γίνονται ορατές στην Αγγλία, όπως φάνηκε και το Σάββατο, οπότε ο κόσμος ξεχύθηκε για βόλτα σε δρόμους και πάρκα.
Την ίδια στιγμή, σε επίκεντρο της πανδημίας έχει αναδειχθεί από την Οκτώβριο η Ευρώπη, που φιλοξενεί δραματικές καταστάσεις, ενώ πολλές χώρες της έχουν αναγκαστεί, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των μολύνσεων, να μπουν σε τροχιά σκληρού lockdown.
Εκτός Γηραιάς Ηπείρου, ΗΠΑ και Καναδάς μετρούν 407.000 θανάτους, περίπου, με περίπου 800 νεκρούς ημερησίως, όπως φάνηκε την τελευταία εβδομάδα, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 20%.
Ψηλά στον κατάλογο των χωρών με τους χειρότερους απολογισμούς θυμάτων της πανδημίας βρίσκεται και η Σουηδία, η οποία καταλαμβάνει την έκτη θέση, ενώ στη 12η βρίσκεται η Γερμανία και στη 13η η Αμερική.
Στην τελευταία θέση της λίστα με τα 30 κράτη που μετρούν περισσότερες απώλειες από τον κορωνοϊό βρίσκεται το Ισράηλ, το οποίο έχει εμβολιάσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού του, ενώ αμέσως από πάνω βρίσκεται η Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης