Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Οι κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις - Η πανδημία θα επηρεάσει σοβαρά την οικονομία της ευρωζώνης

Regling (ESM): Οι κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις - Η πανδημία θα επηρεάσει σοβαρά την οικονομία της ευρωζώνης
Regling στο Eurogroup: Καλούμε όλες τις χώρες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό 18/1 Eurorgroup συζήτησαν τον καλύτερο συντονισμό των οικονομικών τους σχεδίων καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας συνεχίζουν να ταλανίζουν την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα σε όλες τις χώρες της ζώνης, εντείνοντας τις οικονομικές ανισορροπίες.

Για μια σημαντική συζήτηση των υπουργών Οικονομικών για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών σε διατηρήσιμη βάση, έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), C. Regling μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
«Κάποιες χώρες επηρεάζονται περισσότερο, τα προγράμματα υποστήριξης έχουν στόχο ακριβώς αυτό, να αμβλύνουν τον αντίκτυπο βοηθώντας τις πιο ευάλωτες χώρες», ανέφερε ο Regling.
Σημείωσε εξάλλου ότι στο παρελθόν αυτές οι ανισορροπίες είχαν προκαλέσει προβληματισμό στις αγορές για τη βιωσιμότητα του χρέους κάτι που δεν επαναλήφθηκε αυτή την φορά.
«Σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ διαφορικές από την κρίση του χρέους μια δεκαετία νωρίτερα».
Σήμερα οι χώρες είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένες, έχουν γίνει μεγάλες προσαρμογές από τις χώρες της Ευρωζώνης, ανέφερε.
Επισήμανε εξάλλου ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν ήδη θετικό αντίκτυπο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
«Παραμένουμε σε εγρήγορση - καλούμε όλες τις χώρες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, αυτή η κρίση θα επηρεάσει σοβαρά τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης