Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο στην Ιρλανδία: Υπάλληλοι έπαιρναν εμβόλια που περίσσευαν και τα έδιναν σε συγγενείς τους

Σκάνδαλο στην Ιρλανδία: Υπάλληλοι έπαιρναν εμβόλια που περίσσευαν και τα έδιναν σε συγγενείς τους
BBC: Μετά από τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού του μαιευτηρίου Coombe στο Δουβλίνο ορισμένες δόσεις φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν για τον εμβολιασμό συγγενών των εργαζομένων - Η παραδοχή έγινε από τον ίδιο τον διευθυντή
Σχετικά Άρθρα

Σάλος ξέσπασε στην Ιρλανδία αναφορικά με ένα νοσοκομείο, οι υπάλληλοι του οποίου προωθούσαν εμβόλια στους συγγενείς τους παράτυπα σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.
Πιο αναλυτικά, μετά από τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού του μαιευτηρίου Coombe στο Δουβλίνο, για τον οποίο χρειάστηκαν 1.100 δόσεις του εμβολίου, 16 δόσεις φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν για τον εμβολιασμό συγγενών ορισμένων από τους εργαζόμενους.

Η παραδοχή

Ο διευθυντής του νοσοκομείου παραδέχτηκε πως το προσωπικό προέβη σε αυτή την κίνηση για να διασφαλιστεί πως καμιά δόση δεν θα πήγαινε χαμένη, καθώς τα εμβόλια που είχαν περισσέψει δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν άμεσα με άλλο τρόπο και θα κατέληγαν στα σκουπίδια.
Παρόλα αυτά, δήλωσε μετανιωμένος για την διανομή των εμβολίων σε πρόσωπα συγγενικά των εργαζομένων του ίδιου του νοσοκομείου, απολογούμενος δημόσια για την πράξη αυτή.
Από μεριάς του, ο Υπουργός Υγείας της Ιρλανδίας δήλωσε πως ενημερώθηκε σχετικά με το περιστατικό και πως το θέμα θα εξεταστεί περαιτέρω με πρωτοβουλία του Υπουργείου.
«Η εμπιστοσύνη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι εξέχουσας σημασίας και αυτό που συνέβη δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί», σχολίασε ο Donnelly.
«Το πρόγραμμά μας ορίζει πως, στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας, προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Υγείας, όπως και το προσωπικό και οι θαμώνες των οίκων ευγηρίας.
Οι συγγενείς των εργαζομένων δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα», είπε κατηγορηματικά ο Υπουργός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης