Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Ποια τα τρία πρώτα διατάγματα που θα υπογράψει, ανατρέποντας αντίστοιχες πολιτικές του Trump

Biden (ΗΠΑ): Ποια τα τρία πρώτα διατάγματα που θα υπογράψει, ανατρέποντας αντίστοιχες πολιτικές του Trump
Περισσότερα των 12 διαταγμάτων περιμένουν την υπογραφή του νέου προέδρου Joe Biden την πρώτη του ημέρα στο Λευκό Οίκο - Πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, θα γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σχετικά Άρθρα

Από την πρώτη του κιόλας μέρα στο Λευκό Οίκο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα αντιστρέψει πολλές πολιτικές αποφάσεις του Donald Trump.
Πιο συγκεκριμένα, κατ’ εφαρμογή των προεκλογικών υποσχέσεών του...,
1. Θα καταστήσει υποχρεωτική την χρήση μάσκας ως μέτρο προστασίας κατά του κορωνοϊού, θα άρει την «ταξιδιωτική απαγόρευση για τους μουσουλμάνους» (η οποία επηρέαζε ανθρώπους από Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη) που επιβλήθηκε το 2017, ώστε αμέσως μετά να επανεξετάσει τα πρωτόκολλα μετανάστευσης.
2. Θα ξεκινήσει επίσης, την διαδικασία επιστροφής των ΗΠΑ στην Παγκόσμια Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή γεγονός που θα επιφέρει την...
3. Aκύρωση της άδειας κατασκευής του αγωγού Keystone XL, έργου εκτιμώμενης αξίας 9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters από καλά ενημερωμένη πηγή.
Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Donald Trump είχε μετατρέψει την κατασκευή του αγωγού σε κεντρική υπόσχεση της προεκλογικής του εκστρατείας, όταν ο Biden ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Barack Obama είχε ήδη απορρίψει την κατασκευή του αγωγού, που κατασκευάζει η TC Energy Corp, διότι δεν συμβάδιζε στο σχέδιό του για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.
Επίσης, μεταξύ των 12 και πλέον προεδρικών διαταγμάτων που θα υπογραφούν με το… καλημέρα στο Οβάλ Γραφείο, θα είναι και το πάγωμα των φοιτητικών δανείων λόγω της πανδημίας, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής του προσωπικού του Ron Klein θα ολοκληρώσει τις ετοιμασίες για το για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος που θα είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών μετά το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης