Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Δύο εκατομμύρια δολάρια χρεώνει το... ρουσφέτι ο Rudy Giuliani

New York Times: Δύο εκατομμύρια δολάρια χρεώνει το... ρουσφέτι ο Rudy Giuliani
To κόστος της επιείκιας και της χάρης από τους συνεργάτες του Trump αποκαλύπτουν οι New York Times
Σχετικά Άρθρα

Πανάκριβα κοστζίει η... φιλία και συνεργασία του Rudy Guliani με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, αφού πληροφορίες θέλουν τον Guliani να χρεώνει με 2 εκατομμύρια δολάρια κάθε... ρουσφέτι.
Έγγραφα που διέρρευσαν και έχουν στη διάθεσή τους οι New York Times αλλά και από συνεντεύξεις με περισσότερους από 40 εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων (λομπίστες) και δικηγόρους, αποκαλύπτουν ότι πολλοί «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», άνθρωποι κοντά στον πρόεδρο Trump έχουν κερδίσει απίστευτα ποσά, υποσχόμενοι ρουσφέτια.
Το πρόσωπο ωστόσο που εκτίθεται περισσότερο από αυτά τα έγγραφα είναι αυτό του Rudy Guliani για τον οποίο πρώην μέλος της CIA, υποστηρίζει ότι πουλάει ακριβά την φιλία και συνεργασία του με τον Donald Trump» και τις αντίστοιχες χάρες ή την επιείκια έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Αναφέρουν ως παράδειγμα την περίπτωση του πρώην αξιωματικού της CIA John Kiriakou ο οποίος δήλωσε ένοχος το 2012 για την αποκάλυψη διαβαθμισμένης πληροφορίας, και πιο συγκεκριμένα του ονόματος ενός αξιωματικού της CIA που ενεπλάκη στην υπόθεση ενός κρατουμένου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών.

Ο χαμηλόβαθμος 50.000, ο υψηλόβαθμος 2.000.000

Μετά την έκτιση της ποινής του, του είπαν ότι θα πρέπει να ζητήσει χάρη από τον πρόεδρο για να μπορέσει να φέρει όπλο ξανά και να λάβει τη σύνταξή του αργότερα. Αρχικά ένας πρώην ανώτερος σύμβουλος της εκστρατείας του Trump συμφώνησε να πληρωθεί με 50.000 δολάρια, αν κατάφερνε να επηρεάσει τον πρόεδρο για να του εξασφαλίσει τη χάρη και 50.000 μπόνους εφόσος πετύχαινε την απόδοση χάρης.
Ωστόσο το 2018, συνεργάτης του Rudi Guliani… «ψιθύρισε» στον Kiriakou, μεταξύ κρασιού και τυριού στο ξενοδοχείο «Trump Hotel» στην Ουάσινγκτον ότι εάν τον πληρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια, θα χρησιμοποιούσε την φιλία του και εγγύτητά του ως ένας από τους πλησιέστερους συμβούλους του προέδρου για να του εξασφαλίσει χάρη και αποκατάσταση.
«[Θα] κοστίσει 2 εκατομμύρια δολάρια - θα θέλει δύο εκατομμύρια δολάρια» του μετέφερε.
Παρόλο που ο Κυριακού δεν αποδέχτηκε την προσφορά, ένας συνεργάτης ειδοποίησε το FBI για τον Guliani, αλλά ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ο προσωπικός δικηγόρος του Trump αμφισβήτησαν αυτόν τον ισχυρισμό, όπως ήταν αναμενόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης