Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξονυχιστικοί έλεγχοι και δρακόντεια μέτρα προστασίας ενόψει της ορκωμοσίας Biden

Εξονυχιστικοί έλεγχοι και δρακόντεια μέτρα προστασίας ενόψει της ορκωμοσίας Biden
Αυξημένα τα μέτρα προστασίας εναντίων ενδεχόμενων ένοπλων διαδηλώσεων υπέρ του Donald Trump
Οι αμερικάνικες υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την τήρηση του νόμου ελέγχουν τα μέλη της εθνοφρουράς για να διασφαλίσουν ότι δεν θα κινδυνεύσει την ημέρα τελετής της ορκωμοσίας, ο πρόεδρος των Δημοκρατικών, Joe Biden, την προσεχή Τετάρτη, σύμφωνα με δήλωση του στρατηγού Daniel Hokanson.
Ο στρατηγός Daniel Hokanson, ο οποίος ηγείται του Γραφείου της Εθνοφρουράς, ρωτήθηκε από το CBS News αν οι στρατιωτικοί είχαν ελεγχθεί πριν από την άφιξή τους στην Ουάσινγκτον, απάντησε: "Σε συντονισμό με την Μυστική Υπηρεσία και το FBI, όλοι οι στρατιωτικοί που έφτασαν πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο".
Στρατιωτικοί θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά των δρόμων, ενώ συρματοπλέγματα και σημαντικά οδοφράγματα έχουν ήδη τοποθετηθεί ενόψει της ορκωμοσίας του Joe Biden, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η οποία έχει γίνει αγνώριστη, καθώς έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο μετά την φονική εισβολή στο Καπιτώλιο.
Σε περίπου 25.000 ανέρχονται τα μέλη της Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον.
Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων, σε πρόσφατη επιστολή τους στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, σημειώνουν ότι οι ταραχές της 6ης Ιανουαρίου ήταν "ασύμβατες με το κράτος δικαίου" και ζητούν από τους στρατιώτες "να αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τα ιδανικά του έθνους".

Μέτρα προστασίας εναντίων ενδεχόμενων ένοπλων διαδηλώσεων υπέρ του Donald Trump

Στελέχη των αμερικανικών δυνάμεων επιβολής του νόμου βρίσκονται σε επιφυλακή για διαδηλώσεις υπέρ του Donald Trump στις 50 πολιτειακές πρωτεύουσες αυτό το Σαββατοκύριακο, εγκαθιστώντας οδοφράγματα και καλώντας την Εθνοφρουρά σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να προκληθούν ταραχές, όπως εκείνες που συγκλόνισαν τη χώρα στις 6 Ιανουαρίου.
Το FBI έχει προειδοποιήσει τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις για πιθανές ένοπλες κινητοποιήσεις στις πρωτεύουσες των 50 αμερικανικών πολιτειών από τις 16 Ιανουαρίου έως την ημέρα της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου John Biden, τις οποίες θα οργανώσουν υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Donald Trump, που πιστεύουν τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής νοθείας.
Το Μίσιγκαν, η Βιρτζίνια, το Ουισκόνσιν, η Πενσιλβάνια και η Ουάσιγκτον είναι μεταξύ των πολιτειών που έχουν κινητοποιήσει τις Εθνοφρουρές τους για να ενισχύσουν την ασφάλεια, ενώ το Τέξας αποφάσισε να κλείσει το Καπιτώλιό του από σήμερα έως τις 20 Ιανουαρίου.
Ο Steve McGraw, διευθυντής του υπουργείου Δημοσίας Τάξης του Τέξας, σε δήλωση του, στις 15 Ιανουαρίου, πως οι υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν πως «βίαιοι εξτρεμιστές» ενδέχεται να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τις σχεδιαζόμενες ένοπλες διαμαρτυρίες στο Όστιν για να «διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες».
Χιλιάδες ένοπλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της Ουάσιγκτον, σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης στο αμερικανικό Καπιτώλιο. Το εθνικό πάρκο της Ουάσιγκτον και σημαντικά αξιοθέατα θα κλείσουν για τους επισκέπτες την εβδομάδα που έρχεται.
Ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πρωτεύουσες των αμφίρροπων πολιτειών όπως του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν, της Πενσιλβάνια και της Αριζόνα βρίσκεται μεταξύ εκείνων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εκδήλωση βίαιων επεισοδίων.

Αποχώρηση του Trump από την Ουάσιγκον την ημέρα της ορκωμοσίας

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σχεδιάζει να φύγει από την Ουάσινγκτον το πρωί της ημέρας της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου John Biden, στις 20 Ιανουαρίου, έπειτα από σκέψεις για αποχώρηση στις 19 Ιανουαρίου, ανέφερε μια πηγή με γνώση του θέματος.
Ο πρώην Πρόεδρος, που έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά του να μην παραστεί στην ορκωμοσία του John Biden, σχεδιάζει μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται σταθμευμένο το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Κατόπιν, θα μεταβεί αεροπορικώς στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, για την επόμενη ημέρα της προεδρικής θητείας του στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο, είπε η πηγή στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης