Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πρόβλεψη για 500.000 θανάτους λόγω covid έως τα μέσα Φεβρουαρίου

ΗΠΑ: Πρόβλεψη για 500.000 θανάτους λόγω covid έως τα μέσα Φεβρουαρίου
Εφικτός ο στόχος για 100 εκατ. εμβόλια σε 100 ημέρες ανέφερε ο Fauci
Σχετικά Άρθρα

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθώς εκτιμάται ότι έως τα μέσα Φεβρουαρίου ο αριθμός των νεκρών λόγω της επιδημίας θα φτάσει στους 500.000.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν λίγο περισσότερες από 174.000 νέες μολύνσεις καθώς και 1.723 νέοι θάνατοι, με τις ΗΠΑ να αποτελούν μακράν την πλέον πληττόμενη χώρα παγκοσμίως καθώς μετρά περίπου 24 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 398.000 θανάτους.
Ωστόσο, προβληματισμό προκαλούν οι εκτιμήσεις της νέας επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) Rochelle Walensky, η οποία ανέφερε ότι μέσα στον επόμενο αναμένονται τουλάχιστον άλλοι 100.000 θάνατοι.
«Πιστεύω ότι έχουμε μπροστά μας μερικές ακόμα «μαύρες» εβδομάδες» τόνισε η Walensky, η οποία – όπως και ο Anthony Fauci – χαρακτήρισε εφικτό το στόχο που έχει θέσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden για 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί 31,161 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί 12,279 εκατομμύρια δόσεις.

Δεν είναι πιο θανατηφόρες οι μεταλλάξεις αλλά μπορούν να προκαλέσουν περισσότερους θανάτους

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις του ιού, ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστήριξε ότι μπορεί αυτές να μην είναι περισσότερο θανατηφόρες, αλλά μπορεί να προκαλέσει περισσότερους θανάτους.
«Από μόνες τους αυτές οι μεταλλάξεις δεν σε κάνουν να αρρωσταίνεις περισσότερο ή να κινδυνεύεις να πεθάνεις.
Αλλά όσο πιο πολλές μολύνσεις έχεις, τόσο πιο πολλές εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία θα έχεις και άρα θα υπάρξουν πιο πολλοί θάνατοι» ανέφερε ο Fauci, τη στιγμή που το αμερικάνικο CDC προειδοποιεί ότι οι μεταλλάξεις του ιού μπορούν να επιταχύνουν τη διασπορά του στις ΗΠΑ.
«Εάν μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και θα μπορούσαμε να νικήσουμε ακόμη και τον μεταλλαγμένο ιό» υπογράμμισε ο Fauci, αναφέροντας πως οι περισσότεροι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με την χρήση μάσκας και την αποφυγή συνωστισμού θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν το νέο, πιο μολυσματικό στέλεχος του κορωνοϊού.

Καλιφόρνια: Πρόβλημα με δόσεις εμβολίων της Moderna, προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις

Εν τω μεταξύ, να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με μια συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων της Moderna ζήτησαν υγειονομικοί αξιωματούχοι της Πολιτείας της Καλιφόρνια ύστερα από σωρεία περιπτώσεων κατά τις οποίες καταγράφηκαν αλλεργικές αντιδράσεις.
«Αναφέρθηκε υψηλότερος από το συνηθισμένο αριθμός πιθανών αλλεργικών αντιδράσεων σε μια συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων της Moderna» υποστήριξε η επιδημιολόγος Dr. Erica S. Pan, τονίζοντας ότι «λιγότεροι από 10 άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρικής φροντίδας το τελευταίο 24ωρο».
Η επιδημιολόγος συνιστά να χρησιμοποιηθεί άλλο διαθέσιμο απόθεμα εμβολίων και να θέσουν σε παύση την χορήγηση εμβολίων από την εν λόγω παρτίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης