Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρχισαν οι εμβολιασμοί στη Βραζιλία – Εγκρίθηκαν τα εμβόλια των AstraZeneca, CoronaVac

Άρχισαν οι εμβολιασμοί στη Βραζιλία – Εγκρίθηκαν τα εμβόλια των AstraZeneca, CoronaVac
Στα 8,5 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Σχετικά Άρθρα

Άρχισαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Βραζιλία, η οποία από τις αρχές Δεκεμβρίου είναι αντιμέτωπη με το β’ κύμα της επιδημίας, το οποίο έχει αφήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους νεκρού.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 33.040 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 551 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά η Βραζιλία, η οποία αποτελεί την πλέον πληττόμενη χώρα της Λατινικής Αμερικής, μετρά 8.488.099 μολύνσεις και 209.847 νεκρούς.
Είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων και τρίτη σε αριθμό μολύνσεων.
Σημειώνεται πως χθες Κυριακή 16/1 η ANVISA, ο αρμόδιος ρυθμιστικός φορέας της Βραζιλίας, ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση των εμβολίων που παράγει η AstraZeneca, και του κινεζικού CoronaVac.
Το πράσινο φως επέτρεψε να αρχίσει η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα.
Καταρχάς θα αξιοποιηθεί το CoronaVac, το οποίο παράγεται από την κινεζική Sinovac σε συνεργασία με το βραζιλιάνικο ινστιτούτο Butantan.
Αυτό άλλωστε είναι και το μόνο που είναι διαθέσιμο επί του παρόντος στη Βραζιλία ενώ με αυτό έγινε και ο πρώτος εμβολιασμός μιας 54χρονοης νοσοκόμας στην Πολιτεία του Σάο Πάολο.
Η πολιτεία διαθέτει έξι εκατομμύρια δόσεις του CoronaVac.

Μεξικό: Πάνω από 140.000 οι νεκροί

Εν τω μεταξύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στο Μεξικό όπου τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 11.170 κρούσματα του SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν άλλοι 463 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.
Συνολικά το Μεξικό έχει καταγράψει 140.704 νεκρούς επί συνόλου 1.641.428 μολύνσεων από την έναρξη της επιδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης