Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τρείς Σύροι υποστηρικτές του Assad πίσω από την φονική έκρηξη στη Βηρυτό

Reuters: Τρείς Σύροι υποστηρικτές του Assad πίσω από την φονική έκρηξη στη Βηρυτό
Και οι 3 βρίσκονται από το 2015 στις λίστες των Αμερικανών για επαφές με το καθεστώς Assad και το Ισλαμικό Κράτος
Σχετικά Άρθρα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται τη δημοσιότητα για τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό τον Αύγουστο το 2020. Όπως αναφέρει το Reuters η εταιρεία που αγόρασε το νιτρικό αμμώνιο που εξερράγη στο λιμάνι της Βηρυτού έχει δεσμούς με δύο Σύρους επιχειρηματίες οι οποίοι βρίσκονται σε αμερικανική λίστα για σχέσεις με τον Πρόεδρο Bashar al-Assad.
Σύμφωνα με τον Λιβανέζο δημοσιογράφο Firas Hatoum η εταρεία Savaro Ltd, η εμπορική εταιρεία που προμήθευσε τις χημικές ουσίες το 2013, έχει την ίδια έδρα στο Λονδίνο με εταιρείες συνδεδεμένες με τον George Haswani και τον Imad Khoury. Τα στοιχεία αναφέρονται σε ντοκιμαντέρ του Hatoun το οποίο προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό al-Jadeed του Λιβάνου.

Και οι 3 έχουν και ρωσική υπηκοότητα

Οι Haswani, Khoury και ο αδερφός του Mudalal Khoury βρίσκονται σε αμερικανικές λίστες ως υποστηρικτές του καθεστώτος Assad. Και οι τρεις είναι Σύροι-Ρώσοι υπήκοοι, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από ρωσικά ιδρύματα.

Έχουν κατηγορηθεί από την Ουάσιγκτον

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Mudalal Khoury το 2015 για «απόπειρα προμήθειας νιτρικού αμμωνίου στα τέλη του 2013». Έναν χρόνο αργότερα και ο αδερφός του Imad κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον Mudalal. Ο Haswani είχε κατηγορηθεί το 2015 από τους Αμερικανούς ότι βοήθησε την κυβέρνηση Assad να αγοράσει πετρέλαιο από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κάτι που ο ίδιος είχε αρνηθεί.

Εταιρεία με έδρα στο Λονδίνο

Κατά την επανεξέταση των καταχωρίσεων στο Companies House, στο μητρώο εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, το Reuters διαπίστωσε ότι η Savaro και η Hesco Engineering and Construction Company Ltd, μια εταιρεία που υπόκειται σε κυρώσεις των ΗΠΑ για τους δεσμούς της με την Haswani, μετέφεραν τα εταιρικά τους μητρώα στην ίδια διεύθυνση στο Λονδίνο στις 25 Ιουνίου 2011.
Η διεύθυνση αυτή ήταν επίσης η καταστατική έδρα της IK Petroleum Industrial Company Ltd, στην οποία ήταν ο διευθυντής του Imad Khoury.
Δεκάδες εταιρείες μπορούν να μοιράζονται αναφερόμενες διευθύνσεις και τέτοιοι σύνδεσμοι δεν αποδεικνύουν απαραίτητα ότι οι ιδιοκτήτες εταιρειών είναι συνδεδεμένοι. Ωστόσο, είναι σπάνιο για τις εταιρείες να μεταφέρουν τα μητρώα τους, ιδίως στην ίδια διεύθυνση την ίδια ημέρα, σύμφωνα με μια επισκόπηση του Reuters για καταθέσεις εκατοντάδων εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης