Διεθνή

Αυστρία: Παράταση του lockdown έως τις 8/2 – Κανονικότητα τον Μάιο

Αυστρία: Παράταση του lockdown έως τις 8/2 – Κανονικότητα τον Μάιο

Αισιόδοξος ότι οι εμβολιασμοί θα αποδώσουν την άνοιξη, εμφανίστηκε ο Αυστριακός καγκελάριος

Παράταση του τρίτου lockdown έως τις 8 Φεβρουαρίου, που ίσχυε μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, ενόψει της εκστρατείας εμβολιασμού, τον Μάιο η χώρα να έχει πλησιάσει στην κανονικότητα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θέλει να κάνει τα πρώτα βήματα ανοίγματος από τις 8 Φεβρουαρίου, έχοντας ως στόχο να προσεγγίσει μια επταήμερη επίπτωση 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους - αυτή τη στιγμή είναι 130.
«Είναι δική μας ευθύνη να λαμβάνουμε τις απαραίτητες αποφάσεις, ακόμα κι αν όλοι έχουμε κουραστεί από τώρα», ανέφερε ο Kurz, επισημαίνοντας ότι η Αυστρία βρίσκεται επί του παρόντος στην κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη - αλλά η νέα μετάλλαξη του ιού επιδεινώνει την κατάσταση.

Φως στην άκρη του τούνελ

«Είχα δηλώσει το καλοκαίρι ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αυτό είναι το καλύτερο νέο, θα συμβεί», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εκστρατεία εμβολιασμού που έχει ξεκινήσει, «τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Μάιο θα πλησιάσουμε πολύ περισσότερο την κανονικότητα, ωστόσο περαιτέρω ανοίγματα αυτή την στιγμή θα ήταν ανεύθυνα».
Το λιανεμπόριο, οι υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα και τα μουσεία αναμένεται να ανοίξουν από τις 8 Φεβρουαρίου, κάτω από αυστηρότερους κανονισμούς, δεν υπάρχει υποχρέωση τηλεργασίας αλλά αυτή συνίσταται, ενώ, οι προστατευτικές μάσκες FFP2 που θα είναι πλέον υποχρεωτικές στο λιανεμπόριο και στα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, θα προσφέρονται στο λιανεμπόριο σε τιμή κόστους.

Σχολεία και εστίαση

Σε αντίθεση με την προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Heinz Fassmann για άνοιγμά τους από τις 25 Ιανουαρίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και θα υπάρχει η διδασκαλία εξ αποστάσεως, τουλάχιστον έως το τέλος των διακοπών εξαμήνου, για να ανοίξουν στις 8 Φεβρουαρίου στη Βιέννη και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, ενώ στα υπόλοιπα επτά ομόσπονδα κρατίδια η λειτουργία με φυσική παρουσία θα ξεκινήσει από τις 15 Φεβρουαρίου.
Η εστίαση, τα ξενοδοχεία και οι εκδηλώσεις θα πρέπει ακόμη να περιμένουν και για τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει αξιολόγηση της κατάστασης για το κατά πόσον θα είναι δυνατή η έναρξη λειτουργίας τους από τον Μάρτιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης