Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Ένοπλη επίθεση σε όχημα δικαστών – Νεκρές οι δύο γυναίκες

Αφγανιστάν: Ένοπλη επίθεση σε όχημα δικαστών – Νεκρές οι  δύο γυναίκες
Τα δυο θύματα της επίθεσης εργάζονταν για το Ανώτατο Δικαστήριο του Αφγανιστάν

Δύο δικαστίνες που εργάζονταν για το Ανώτατο Δικαστήριο του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στην Καμπούλ το πρωί της Κυριακής 17/1, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.
«Δυστυχώς, χάσαμε δύο δικαστίνες στη σημερινή επίθεση.
Ο οδηγός τους τραυματίστηκε», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου, σύμφωνα με τον οποίο ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό τους την ώρα που οι δύο γυναίκες πήγαιναν στον χώρο εργασίας τους.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης στο κέντρο της πόλης στις 08:30 το πρωί.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε σειρά στοχευμένων δολοφονιών προσωπικοτήτων όπως μέλη των ΜΜΕ, πολιτικοί και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τις αρχές να αποδίδουν τις επιθέσεις αυτές στους Ταλιμπάν, παρά το γεγονός ότι την ευθύνη ανέλαβες για μερικές από αυτές η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Και ο στρατός των ΗΠΑ για πρώτη φορά απέδωσε στους Ταλιμπάν την ευθύνη για τις στοχευμένες επιθέσεις.
Στο μεταξύ, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε στις 15/1 ότι μειώθηκαν στους 2.500 οι Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης