Τελευταία Νέα
Διεθνή

World Bank: Υπάρχει κίνδυνος η υγειονομική κρίση να μετατραπεί σε χρηματοπιστωτική

World Bank: Υπάρχει κίνδυνος η υγειονομική κρίση να μετατραπεί σε χρηματοπιστωτική
Η επικεφαλής οικονομολόγος της World Bank εκφράζει την ανησυχία της για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία

Την ανησυχία της για το ενδεχόμενο μια υγειονομική κρίση να μετατραπεί σε χρηματοπιστωτική κρίση εξέφρασε η επικεφαλής οικονομολόγος της World Bank, Carmen Reinhart.
Κι αυτό διότι όπως η παρατεταμένη φύση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενδεχομένως να επιβαρύνει τα οικονομικά των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και τελικά να εξελιχθεί σε χρηματοπιστωτική κρίση.
«Δεν άρχισε ως οικονομικό πρόβλημα.
Άρχισε και συνεχίζει να είναι -πρώτα από όλα- μια υγειονομική κρίση.
Αλλά έχει στοιχεία που έχουν μεταμορφωθεί στα κλασικά προβλήματα ισολογισμού σου» τόνισε Reinhart μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.
Η Reinhart είναι γνωστή για την δουλειά με τον τότε συνάδελφο της στο Harvard, Kenneth Rogoff, για την τελευταία χρηματοπιστωτική κρίση, στο βιβλίο τους με τίτλο: «Αυτή η φορά είναι διαφορετική».
H επικεφαλής οικονομολόγος της World Bank τόνισε και πάλι ότι είναι σημαντικό να μην συγχέουμε το αναμενόμενο rebound με την ανάκαμψη.
Η Τράπεζα προβλέπει ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα θα παραμένει κάτω από τα προ-κορωνοϊού επίπεδα στο τέλος του τρέχοντος έτους, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε συζήτηση για ανάκαμψη «είναι παραπλανητική».
Σύμφωνα με την ίδια «όσο περισσότερο συνεχίζεται (η πανδημία), τόσο περισσότερες θα είναι διαταραχές στις θέσεις εργασίας, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.
Ανησυχώ πολύ ότι όσο περισσότερο συμβαίνει αυτό, τόσο μεγαλύτερη πίεση σε νοικοκυριά επιχειρήσεις και χώρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης