Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αύριο 13/1, η μεγαλύτερη δίκη της μαφίας στην ιστορία, για 355 συνεργάτες της Ndrangheta

Ιταλία: Αύριο 13/1, η μεγαλύτερη δίκη της μαφίας στην ιστορία, για 355 συνεργάτες της Ndrangheta
Η μεγαλύτερη δίκη στην ιστορία της Ιταλίας και της μαφίας ξεκινά αύριο με 355 μέλη της οργάνωσης Ndrangheta να δικάζονται ταυτόχρονα
Σχετικά Άρθρα
Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη δίκη στην ιστορία της Ιταλίας, του κόσμου, αλλά σίγουρα της μαφίας, αυτή που ξεκινά αύριο 13 Ιανουαρίου στην Ιταλία, αφού για πρώτη φορά θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 355 μαφιόζοι, διεφθαρμένοι πολιτικοί και συνεργάτες της εγκληματικής οργάνωσης Ndrangheta.
Από τον ορισμό της δικασίμου μιας τέτοιας δίκης οι αρχές της Ιταλίας γνώριζαν ότι οι ανάγκες διεξαγωγής ήταν αυξημένες και ιδιαίτερες.
Μόνο το εδώλιο του κατηγορουμένου, έπρεπε να χωρέσει… 355 ανθρώπους μαζί, ενώ θα πρέπει να φιλοξενήσει σχεδόν 1.000 δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους, θεατές και δημοσιογράφους.
Οι ανακριτές θα αποκαλύψουν 24.000 τηλεφωνικές κλήσεις και συνομιλίες για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες για δολοφονία, εκβιασμό και εμπορία ναρκωτικών.
Περισσότεροι από 900 μάρτυρες θα δώσουν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον των 355 φερόμενων μελών της διαβόητης οργάνωσης της Καλαβρίας, η οποία έχει εκτιμώμενο κύκλο εργασιών μεταξύ 40-50 δισ. Ευρώ.
Για την κάλυψη των αναγκών και δοθέντος του περιορισμένου χρόνου, ένα μεγάλο εκθεσιακό/τηλεφωνικό κέντρο στην Καλάβρια, μετατράπηκε σε δικαστική αίθουσα όπου τοποθετήθηκαν μπάρες για να σχηματίζουν κελιά για τους κατηγορούμενους, έδρανα και καθίσματα.
Η Ndrangheta έχει την έδρα της στην Καλαβρία, της νότιας Ιταλίας, από όπου αναδείχθηκε στην ισχυρότερη μαφιόζικη οργάνωση στη χώρα και μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις παγκοσμίως, ξεπερνώντας την Coza Nostra.
d.jpg
Ισχυρότερη η Ndrangheta από την Coza Nostra

Πιστεύεται ότι έχει ισχυρούς δεσμούς με καρτέλ ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, τα οποία χρησιμοποιούν για την εισαγωγή κοκαΐνης, μέσω λιμένων όπως το Ρότερνταμ και διακινούν μέσω συμμοριών στην Αλβανία και την Τουρκία.
Ο εισαγγελέας Nicola Gratteri, που ηγείται της δίωξης εναντίον της Ndrangheta , δήλωσε πως, πρόκειται για την «πιο σημαντική δίκη από εκείνη του Παλέρμο» το 1986, όταν δικάστηκαν εκατοντάδες φερόμενα ως μέλη της μαφίας ταυτόχρονα, σε μια υπόθεση που αποτέλεσε σημείο καμπής στη μάχη κατά της Κόζα Νόστρα.
Το 2019, ο κ. Gratteri διέταξε τις συλλήψεις 444 φερόμενων μελών της μαφίας στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Βουλγαρία, σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία συμμετείχαν 2.500 αστυνομικοί.
a.jpg
Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν δικηγόροι, λογιστές, δημόσιοι λειτουργοί και δικαστικοί υπάλληλοι, σύμβουλοι και επιχειρηματίες, ένας αρχηγός της αστυνομίας, ένας πρώην γερουσιαστής, «Προφανώς οι μαφιόζοι αλλάζουν και εξελίσσονται μαζί με την κοινωνία και μοιάζουν όλο και περισσότερο με μας και είναι πάντα πιο κοντά μας.
Οι μαφιόζοι δεν είναι αρειανοί, ζουν ανάμεσά μας», δήλωσε ο Nicola Gratteri, συμπληρώνοντας πως, «οι μαφιόζοι προτιμούν να διαφθείρουν τους ανθρώπους, παρά να τους σκοτώνουν, διότι οι πυροβολισμοί προσελκύουν ανεπιθύμητη προσοχή».
Από τους 444, οι 89 συμφώνησαν να δώσουν στοιχεία να έχουν μια γρήγορη δίκη οπότε σήμερα δικάζονται 355.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης