Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim (Β. Κορέα): Οι ΗΠΑ είναι ο «μεγαλύτερος εχθρός» - Εξοπλιζόμαστε πυρηνικά

Kim (Β. Κορέα): Οι ΗΠΑ είναι ο «μεγαλύτερος εχθρός» - Εξοπλιζόμαστε πυρηνικά

Τα σχέδια για ένα πυρηνικό υποβρύχιο έχουν ολοκληρωθεί

Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ είναι ο «μεγαλύτερος εχθρός» της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με τον Kim Jong Un, παρά τις «φιλικές» συζητήσεις με τον Donald Trump μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ο ηγέτης της χώρας τόνισε μάλιστα ότι τα σχέδια για ένα πυρηνικό υποβρύχιο έχουν ολοκληρωθεί λέγοντας ότι σύντομα θα προχωρήσει στην ανάπτυξη μικρότερων, πιο προσαρμόσιμων πυρηνικών κεφαλών σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων πριν από την αλλαγή εξουσίας στις ΗΠΑ.
Παρά τις «θερμές» χειραψίες η σχέση του Kim Jong Un με τον Trump μπορεί να περιγραφεί ως ταραχώδης. Και οι δύο είχαν ανταλλάξει σκληρές εκφράσεις και κατηγορίες σε έναν πόλεμο λέξεων και αμοιβαίων απειλών, πριν από τη συνάντησή τους και την παρ' ολίγον υπογραφή συμφωνίας.
Η Πιονγιάνγκ «πρέπει να επικεντρωθεί και να αναπτυχθεί στην ανατροπή των ΗΠΑ, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επανάστασή μας και τον μεγαλύτερο εχθρό μας», δήλωσε ο Κιμ στο πενταετές συνέδριο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία, η πραγματική φύση της πολιτικής της κατά της Βόρειας Κορέας δεν θα αλλάξει ποτέ», ανέφερε ο ίδιος, χωρίς να αναφέρει το όνομα του Biden.
Η Πιονγιάνγκ έχει ρίξει τεράστιους πόρους για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, με τους οποίους λέει ότι πρέπει να αμυνθεί ενάντια σε μια πιθανή εισβολή των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης