Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΥΤ: Η Deutsche Bank θα καταβάλει 100 εκατ. δολ. για να «καθαρίσει» κατηγορίες για δωροδοκία

ΝΥΤ: Η Deutsche Bank θα καταβάλει 100 εκατ. δολ. για να «καθαρίσει» κατηγορίες για δωροδοκία
Οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται η γερμανική τράπεζα αφορούν αθέμιτες πρακτικές για τη σύναψη συμβολαίων σε Κίνα και Ρωσία
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναμένεται να ανακοινώσουν ότι η Deutsche Bank παραβίασε την νομοθεσία κατά της δωροδοκίας καθώς προσπάθησε με αντιδεοντολογικές πρακτικές να κερδίσει συμβόλαια σε κράτη όπως η Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή.

Νομιμοποίηση εσόδων

Η Deutsche Bank αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία και να καταβάλει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να διευθετήσει τις κατηγορίες και να συνάψει τη λεγόμενη «συμφωνία αναβαλλόμενης δίωξης» στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν την Παρασκευή (8 Ιανουαρίου 2021), σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή την οποία επικαλούνται οι New York Times. Μια τέτοια συμφωνία θα ήταν επεισόδιο στον… βίο και τη πολιτεία της Deutsche Bank, στην οποία έχουν επιβληθεί ποινές επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια για συμμετοχή της στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για παραβίαση του καθεστώτος διεθνών κυρώσεων.

Διαφθορά

Το 2019 η γερμανική τράπεζα συμφώνησε με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να καταβάλει 16 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις κατηγορίες ότι διέφθειρε δημόσιους αξιωματούχους να κερδίσει συμβόλαια σε Κίνα και τη Ρωσία.
Οι New York Times είχαν επισημάνει το 2019 ότι η Deutsche Bank προσέφερε για χρόνια σε Κινέζους ηγέτες ακριβά δώρα και κατέβαλλε εκατομμύρια δολάρια σε συμβούλους με πολιτικές διασυνδεσεις με τα καθεστώτα, καθώς η τράπεζα προσπαθούσε να ανεβάζει το κύρος και να επιτύχει κερδοφόρες συμφωνίες με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης