Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Δημοκρατικοί σχεδιάζουν δημοσιονομικά κίνητρα 2.000 δολάρια ανά αμερικανό και 3 τρισ. πακέτο με φορολόγηση πλουσίων

Οι Δημοκρατικοί σχεδιάζουν δημοσιονομικά κίνητρα 2.000 δολάρια ανά αμερικανό και 3 τρισ. πακέτο με φορολόγηση πλουσίων
Έρχεται αύξηση φορολογικών συντελεστών για τους πλουσίους στις ΗΠΑ από τους δημοκρατικούς
Οι δημοκρατικοί και ο νέος Πρόεδρος Biden σχεδιάζουν να ζητήσουν από το Κογκρέσο να περάσουν δύο πακέτα οικονομικής – δημοσιονομικής στήριξης (fiscal stimulus)
Να δώσουν 2.000 δολάρια ανά αμερικανό καθώς και ένα πακέτο στήριξης 3 τρισεκ. δολαρίων με φορολογική μεταρρύθμιση και υποδομές.
Με βάση το Axios ο Biden πιστεύει ότι μπορεί να πάρει πολλά πακέτα στήριξης μέσω του Κογκρέσου, αφού οι Δημοκρατικοί κέρδισαν και στις δύο έδρες της Τζόρτζια για τη Γερουσία.
Η ομάδα του Biden θέλει επίσης να δώσει μετρητά στους Αμερικανούς το συντομότερο δυνατό.

Η μεγάλη εικόνα

 Τον Ιούλιο 2020, ο Biden παρουσίασε το σχέδιό του Build Back Better, το οποίο περιλαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια για κίνητρα για κατασκευαστές και περίπου 4 τρισεκατομμύρια δολάρια για πράσινες θέσεις εργασίας και δαπάνες σε υποδομές.
Πρότεινε για αυτό το σχέδιο με μια σειρά φορολογικών αυξήσεων στους πλούσιους, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης των κερδών κεφαλαίου ως τακτικού εισοδήματος και της αύξησης του οριακού φορολογικού συντελεστή για τα πολύ υψηλά εισοδήματα  σε σχεδόν 40%.
Οι δημοκρατικοί ανησυχούν ότι εάν χάσουν τις πρώτες ευκαιρίες για την καταπολέμηση του COVID και αντιστρέψουν την ευρύτερη επίδρασή του στην οικονομία, τα δίδυμα προβλήματα ελλείμματα και χρέος θα μπορούσαν να αποτρέψουν τον Biden να προσφέρει κίνητρα.

Η πρώτη δοκιμασία θα είναι η πληρωμή 1.400 δολαρίων που θα προστεθούν στα 600 δολάρια σε μετρητά που εγκρίθηκαν τον Δεκέμβριο 2021.
Επίσης, σε αυτό το πακέτο θα συμπεριλαμβάνεται και η  χρηματοδότηση για τη διανομή εμβολίων.
Το σχέδιο του Biden για ένα πλάνο για την φορολογία και τις υποδομές, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος «Build Back Better», θα μεταφερθεί αργότερα την άνοιξη και θα εξεταστεί σύμφωνα με τους κανόνες για τον προϋπολογισμό 2021.
Να σημειωθεί ότι για τα μέτρα αυτά απαιτείται η απλή πλειοψηφία και όχι των 60 γερουσιαστών που ισχύει για τα μεγάλα πακέτα.

Επιστροφή στο Σχέδιο Α:

Ο Biden ουσιαστικά ξεσκονίζει τα προεκλογικά του σχέδια, όταν πολλοί από τους οικονομικούς και πολιτικούς του συμβούλους υπέθεσαν ότι αν κέρδιζε την προεδρία, θα έφερνε στη Γερουσία.
Ωστόσο ο Biden δεν θα θελήσει να πάει σε κόντρα με τους Ρεπουμπλικάνους που ελέγχουν 50 έδρες στην Γερουσία έναντι 50 εδρών των δημοκρατικών αλλά έχουν πλειοψηφία λόγω της ψήφου της Kamala Harris.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης