Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί το 2021

Bullard (Fed): Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί το 2021
Bullard (Fed): Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί το 2021
Ο πρόεδρος της Federal Reserve του Saint Louis, James Bullard, δήλωσε ότι αναμένει η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί το 2021, υποστηριζόμενη από σημαντική νομισματική και δημοσιονομική υποστήριξη και τη διάθεση εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
«Η έγκαιρη άφιξη εμβολίων υποδηλώνει ότι η διεθνής πανδημία θα υποχωρήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021», δήλωσε ο Bullard στο Περιφερειακό Επιμελητήριο Little Rock στο Αρκάνσας, σύμφωνα με το Reuters.
«Αν και παραμένει αν υπάρχει ένα μειωμένο ρίσκο, οι συνολικοί διαθέσιμοι πόροι για τη χρηματοδότηση της κατανάλωσης εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά υψηλοί, γεγονός που υποδηλώνει συνεχή ανάκαμψη το πρώτο εξάμηνο του 2021».
Η δημοσιονομική και νομισματική υποστήριξη ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικές και πράγματι σχεδιάστηκαν  για ένα ακόμη μεγαλύτερο σοκ από αυτό που συνέβη, τόνισε ο Bullard.
«Επομένως, η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ είναι τέσσερα χρόνια μπροστά από εκείνη που ακολουθούσε την ύφεση 2007-2009», είπε, προσθέτοντας ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό κινούνται επίσης υψηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης