Τελευταία Νέα
Διεθνή

Braun (Γερμανία) προς Κρατίδια: Χαλάρωση των μέτρων θα φέρει επιμήκυνση του lockdown, τηρήστε τα μέτρα!

Braun (Γερμανία) προς Κρατίδια: Χαλάρωση των μέτρων θα φέρει επιμήκυνση του lockdown, τηρήστε τα μέτρα!
Χαλάρωση των συμφωνηθέντων μέτρων ενέχει τον κίνδυνο επιμήκυνσης του lockdown, δηλώνει ο επικεφαλής της γερμανικής καγκελαρίας Helge Braun
Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Helge Braun προειδοποίησε για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του lockdown στη Γερμανία, εάν τα πρόσφατα συμφωνθέντα με τα κρατίδια μέτρα δεν εφαρμοστούν με συνέπεια μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
«Με κάθε χαλάρωση τώρα, η πιθανότητα αναγκαίων περιορισμών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός του σε σημερινή συνέντευξή του στο Reuters TV.

H απομάκρυνση των κρατιδίων

Στην καγκελαρία υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια απομακρύνονται ήδη από τις πρόσφατες κοινές αποφάσεις που έλαβαν με την καγκελάριο Merkel για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ορισμένα κρατίδια, κυρίως κυβερνώμενα από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν τελικά τα δημοτικά σχολεία από τα μέσα Ιανουαρίου.
Άλλα κρατίδια, όπως αυτό της Βάδης-Βυρτεμβέργης, δεν θέλουν προς το παρόν να εφαρμόσουν τον περιορισμό της εμβέλειας κίνησης των πολιτών στα 15 χιλιόμετρα σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.
Επίσης, το κρατίδιο του Βερολίνου θέλει να επιτρέψει στους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου να ξαναγυρίσουν στα σχολεία από τις 18 Ιανουαρίου, κάτι το οποίο επικρίνει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) του Βερολίνου.
Υπάρχουν επίσης αποκλίσεις από τα πρόσφατα συμφωνηθέντα μέτρα στα κρατίδια της Έσσης και του Μεκλεμβούργου-Φορπομερανίας.
Το κύριο αμφιλεγόμενο ζήτημα είναι ο περιορισμός του εύρους κίνησης των πολιτών εντός των περιοχών υψηλού κινδύνου σε ακτίνα μόνο 15 χιλιομέτρων.

H πίεση στην οικονομία

Η πίεση από την οικονομία αυξάνεται επίσης: Ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI ζήτησε τον τερματισμό των τουριστικών οδηγιών και των υποχρεώσεων καραντίνας, διότι έχουν ήδη εγκριθεί στην ΕΕ δύο εμβόλια.
Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Braun προειδοποίησε όμως για ενδεχόμενη νέα επιδείνωση της κατάστασης μέχρι και για πλήρη απώλεια του ελέγχου λόγω της εξάπλωσης μεταλλάξεων του κορωνοϊού, όπως αυτές που έχουν καταγραφεί στη Μεγάλη Βρετανία.
Εάν οι μεταλλάξεις εξαπλωθούν, δεδομένου του υψηλού επιπέδου μόλυνσης που έχουμε, θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων.
Στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τους μέγιστους περιορισμούς στην επόμενη συνάντηση της καγκελαρίου και των πρωθυπουργών των κρατιδίων στις 25 Ιανουαρίου», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης