Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία της CureVac με την Bayer για τη δημιουργία νέου εμβολίου για τον Covid-19

Συμφωνία της CureVac με την Bayer για τη δημιουργία νέου εμβολίου για τον Covid-19
Η Γερμανία επιθυμεί η υπόθεση του εμβολίου να καταστεί εγχώρια υπόθεση καθώς η BioNTech συνεργάστηκε με την αμερικανική Pfizer
Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν CureVac και Bayer προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού ένα νέο πειραματικό εμβόλιο για τον ιό COVID-19, με απώτερο στόχο να διατηρηθεί ένα σημαντικό project που βρίσκεται στην αρχικά στάδιά του σε γερμανικά χέρια την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την ώθηση εκ μέρους της Γερμανίας για τη δημιουργία ενός εμβολίου στη χώρα αφού ο εγχώριος αντίπαλος BioNTech συνεργάστηκε με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer για το εμβόλιο το οποίο ήδη έχει λάβει έγκριση σε ΗΠΑ και ΕΕ, μεταξύ άλλων.

 Υποστηρικτικός ρόλος

«Η Bayer θα συνεισφέρει την τεχνογνωσία της και τις κορυφαίες εγκαταστάσεις της σε τομείς όπως κλινικές δοκιμές, το φαρμακευτικό πλαίσιο, τη λεγόμενη φαρμακοεπαγρύπνηση (τον έλεγχο των φαρμακευτικών σκευασμάτων για τυχόν αρνητικές παρένέργειες), τη διαχείριση της ιατρικής πληροφόρησης, την άριστη αλυσίδας εφοδιασμού καθώς και υποστήριξη σε επιλεγμένες χώρες», ανέφερε η ανακοίνωση των εταιρειών.
Εκπρόσωπος της Bayer είπε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα διαδραματίσει τώρα υποστηρικτικό ρόλο στην παραγωγή και θα αποφασίσει κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου εάν θα συμμετάσχει στη δημιουργία του εμβολίου με την CureVac.
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφτηκαν.

Βιωσιμότητα

Οι μετοχές της CureVac μετά την ανακοίνωση της συμφωνία κατέγραψα άλμα 14% καθώς η αγορά εξαιτίας της συμφωνίας έλαβε τη διαβεβαίωση σχετικά με τη βιωσιμότητα της τεχνολογίας της εταιρείας βιοτεχνολογίας.
Η CureVac ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μια κλινική δοκιμή στα τέλη του υποψηφίου για το εμβόλιο COVID-19, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία (RNa) που επέτρεψε στους αντιπάλους της, BioNTech και Moderna, να ηγηθούν στον αγώνα δρόμου για την κατασκευή του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης