Τελευταία Νέα
Διεθνή

UniCredit: Μπλόκο των επενδυτών στη συμφωνία με τη Monte dei Paschi

UniCredit: Μπλόκο των επενδυτών στη συμφωνία με τη Monte dei Paschi
Τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης για τη διάσωση της παλαιότερης τράπεζας του κόσμου
Την αντίθεσή του στην εξαγορά της ανταγωνίστριας Monte dei Paschi εξέφρασε o Ιταλός κροίσος Leonardo Del Vecchio, ιδρυτής της Luxottica, η οποία ελέγχει το 1,9% της UniCredit, και πραγματοποιεί επαφές με άλλους μεγάλους Ιταλούς επενδυτές οι οποίοι μοιράζονται τις αντιρρήσεις του για μία πιθανή συμφωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η ιταλική κυβέρνηση επιχειρεί να μειώσει το μερίδιο της, της τάξης του 64%, στη Monte dei Paschi (MPS), αφού δαπάνησε 5,4 δισ. ευρώ το 2017 για τη διάσωση της παλαιότερης τράπεζας του κόσμου.
H MPS χρειάζεται τώρα έως και 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον για να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Η κυβέρνηση

Η ιταλική κυβέρνηση βλέπει την UniCredit ως ιδανικό εταίρο για την MPS, σύμφωνα με τις πηγές.
Ωστόσο η τράπεζα του Μιλάνου αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο αφού ο CEO Jean-Pierre Mustier, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει τον Απρίλιο λόγω διαφωνίας με το διοικητικό συμβούλιο για θέματα στρατηγικής.

Οι όροι

Ο Mustier, ο οποίος διαφωνούσε με τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις με στόχο την απόδοσης μερισμάτων στους επενδυτές, είχε θέσει σκληρούς όρους για την εξέταση μίας πιθανής εξαγοράς της MPS.
Η επιλογή νέου CEO ενδέχεται να έχει σημαντικές συνέπειες σε όποια πιθανή συμφωνία με την MPS.
Μία από τις πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι ένας πιθανός τρόπος να απομακρυνθεί η UniCredit από μία πιθανή συμφωνία με την Monte dei Paschi θα ήταν να υποστηρίξουν οι Ιταλοί επενδυτές κάποια άλλη συγχώνευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης