Τελευταία Νέα
Διεθνή

YouGov: Ένας στους πέντε Αμερικάνους στηρίζει την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

YouGov: Ένας στους πέντε Αμερικάνους στηρίζει την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ
Το 45% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων στηρίζει τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ
Ένας στους πέντε Αμερικάνους δηλώνει ότι εγκρίνει την εισβολή των υποστηρικτών του Trump στο Καπιτώλιο, γεγονός που  προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και έντονη καταδίκη της διεθνούς κοινότητας απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο δημοσκοπικών ερευνών YouGov σε δείγμα 1.397 ατόμων, το 21% των Αμερικάνων τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο.
Βάσει της δημοσκόπησης, το 62% αναφέρει πως θεωρεί την εισβολή στο Καπιτώλιο ως «απειλή για τη Δημοκρατία», θέση με την οποία συμφωνεί το 93% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων και το 55% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων.
Ωστόσο, μόλις το 27% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων συμμερίζεται αυτή την άποψη.
Image
Την ίδια στιγμή το 45% των Ρεπουμπλικάνων στηρίζει τα όσα έγιναν χθες στο Καπιτώλιο, αν και το 43% εξέφρασε την αντίθεση του στην εισβολή.
Συνολικά, το 63% των Αμερικάνων εκφράζει ισχυρά την αντίθεση του στην εισβολή των υποστηρικτών του Trump στο Καπιτώλιο.
Image
Φταίει ο Trump;

Το 55% υποστηρίζει πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν χθες 6/1 στην Ουάσινγκτον φέρει ο πρόεδρος Trump ενώ το 42% αποδίδει ευθύνες και στους κοινοβουλευτικούς των Ρεπουμπλικάνων που δήλωναν ότι θα καταψηφίσουν τα εκλογικά αποτελέσματα της 3ης Νοεμβρίου.
Πάντως, για τους Ρεπουμπλικάνους ο πραγματικός «ένοχος» είναι ο Joe Biden, όπως υποστηρίζει το 52%.
Image
Σενάρια αποπομπής

Όσον αφορά τα σενάρια πρόωρης αποπομπής του Trump από το προεδρικό αξίωμα, το 50% των Αμερικάνων συμφωνεί, ενώ το 42% αναφέρει πως δεν είναι σωστή κίνηση.
Σχετικά με τους εισβολείς στο Καπιτώλιο, το 52% τους χαρακτηρίζει εξτρεμιστές, το 49% «εγχώριους τρομοκράτες» και το 41% «εγκληματίες».
Μόλις το 15% τους χαρακτηρίζει «πατριώτες» ποσοστό πάντως που αυξάνει στο 30% στο στρατόπεδο όσων δηλώνουν Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι.
Image
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης